Fotball

Cupfinalen flyttes til våren 2022

NFF vil gjennomføre et fullverdig fotball-NM for 2021-sesongen med utslagsrunder i 2022. Samtidig får flere klubber oppfylt ønsket om senere seriestart.

Viking er siste cupmester for menn på Ullevaal i 2019. Neste finale spilles i 2022.

Det fremgår av den oppdaterte hovedterminlisten som ble presentert av Norges Fotballforbund onsdag.

– Det planlegges med et fullverdig NM der tre runder spilles i 2021 og de resterende fire rundene på våren 2022, sier Nils Fisketjønn, leder for NFFs konkurranseavdeling.

– Målet er at bredden skal være i gang i siste halvdel av juli slik at en får gjennomført et NM med de innledende folkefestene, tilføyer han.

I fjor måtte cupen for menn avlyses.

Innfridde ønsket

Planen om å starte eliteserien 8.- og 9. mai står fast. Siste runde spilles 11. desember.

Haugesund og Viken-klubbene Stabæk, Lillestrøm, Sarpsborg, Mjøndalen og Strømsgodset har alle bedt Norges Fotballforbund om å få utsatt sine to første kamper. Det vil gi en ekstra uke til forberedelser i kjølvannet av den siste tidens treningsnekt.

Det ønsket blir innfridd. Det bekrefter administrerende direktør Leif Øverland i Norsk Toppfotball overfor NTB.

– Det er en utrolig kompleks hovedterminliste, fordi det er mange hensyn å ta. Det vi har søkt å ta hensyn til, er å få mest mulig fair play, at klubbene får sine ønsker mest mulig oppfylt, og at de fire klubbene som skal ut i Europa får sine spilleplaner hensyntatt, sier han.

Øverland understreker at det også har vært viktig å legge til rette for at cupen kan gjennomføres på normal måte.

– Det er en drøm, for å si det rett ut. For oss som driver med fotball, er cupen det ultimate, og det har vært viktig at vi ikke får en gjentakelse fra i fjor. Det er så utrolig viktig, sier Øverland.

Tar forbehold

NFF tar samtidig forbehold når det gjelder myndighetenes endelige godkjenning for oppstart av seriespill. Tirsdag ble det åpnet for treningskamper i toppfotballen fra kommende helg. Regjeringen varslet videre at et endelig grønt lys for seriespill først vil komme tidlig i mai.

Kulturminister Abid Raja sa til NTB at den klare ambisjonen er at eliteserien skal kunne starte opp som planlagt 8. mai.

NFF har også måttet ta hensyn til sommerens fotball-EM i den nye hovedterminlisten. Målet har vært å unngå flest mulig kamper på datoer der det spilles viktige kamper i sluttspillet.