Fotball

Norge tapte mot Tyskland tross pangstart: – Det er aldri gøy å tape

Guro Reiten ga Norges kvinnelandslag en tidlig ledelse mot Tyskland, men hjemmelaget vendte til 3-1-seier i tirsdagens landskamp i Wiesbaden.

Dermed måtte Martin Sjögrens landslag tåle sitt første tap siden 0-4-smellen mot samme motstander i Algarve Cup 7. mars i fjor. Koronapandemien gjorde at det var spilt bare fire kamper siden da, alle med norsk seier.

I den første samlingen siden oktober fikk Sjögren se sitt lag slå EM-klare Belgia 2-0 borte, men Tyskland ble for sterk i oppgjøret mellom to av de tre landene som vant alle sine kamper i EM-kvalifiseringen (Nederland var det tredje).

– Vi tapte for et bedre lag, det er bare å erkjenne. Men jeg synes vi sto opp ganske bra og prøvde. Jeg er OK fornøyd prestasjonsmessig, men ikke fornøyd med resultatet, sa Sjögren til NRK.

Etter en ny menneskerettighetsmarkering under nasjonalsangen viste de norske alvorlige hensikter med høyt press fra start. Det betalte seg nesten umiddelbart da Reiten scoret.

Jana Feldkamp klarerte rett til Caroline Graham Hansen, som spilte Reiten gjennom. Chelsea-spilleren holdt unna for Kathrin Hendrich, førte ballen inn i feltet og scoret elegant med utsiden, utakbart for klubbvenninne Ann-Katrin Berger i det tyske målet.

Passivt

Ledelsen varte bare fire minutter før Laura Freigang sørget for årets første norske baklengsmål etter et feildømt tysk hjørnespark. Passivt norsk forsvarsspill bidro til den scoringen. Først fikk Tabea Wassmuth nikke på serven fra Dallmann. Ballen ble blokkert av Tuva Hansen, men Freigang var først på returen.

Tysklands ledermål i det 17. minutt kom etter flott angrepsspill på en kontring etter norsk dødball. Sara Däbritz spilte gjennom Freigang, som tok ballen nesten til dødlinja og hælsparket den ut til Wassmuth. Dallmann møtte hennes innlegg med en kontant avslutning.

De norske fortsatte å stå høyt og henge godt med i spillet, og det var flere ganger farlig foran Berger. Oftest hadde Caroline Graham Hansen en fot med i spillet.

Barcelona-stjernen ga seg etter en time. Like etter punkterte Tyskland kampen da innbytter Jule Brand skar inn fra høyre og fant en umarkert Paulina Krumbiegel.

Endringer

Som mot Belgia måtte Norge gjøre en endring i startoppstillingen kort før kamp. Denne gang var det Ingrid Moe Wold som måtte kaste inn håndkleet, og Cecilie Redisch Kvamme kom inn på høyreback. Totalt var det fem endringer i laget som slo Belgia. Caroline Graham Hansen var erklært kampklar og var norsk kaptein.

– Foten føltes bra. Jeg fikk 60 minutter etter å ha hatt en ukes pause. Det var veldig bra å få god matching her i dag og kjenne at foten faktisk fungerer igjen, sa kapteinen til NRK.

– Det er aldri gøy å tape fotballmatcher. Vi slapp inn tre ganske lette mål, men utenom det spilte vi en grei kamp mot et veldig godt tysk lag.

Tysklands landslagssjef Martina Voss-Tecklenburg gjorde fire endringer fra start i laget som slo Australia 5-2 forrige uke. Blant var Alexandra Popp tilbake etter at hun mistet den kampen med skade.

Landskamp fotball kvinner i Wiesbaden tirsdag:

Tyskland – Norge 3-1 (2-1)

Mål: 0-1 Guro Reiten (4), 1-1 Laura Freigang (8), 2-1 Linda Dallmann (17), 3-1 Paulina Krumbiegel (62).

Dommer: Desiree Grundbacher, Sveits.

Ingen kort.

Lagene:

Norge (4-4-2): Cecilie Fiskerstrand – Cecilie Redisch Kvamme, Tuva Hansen, Maria Thorisdottir, Julie Blakstad – Frida Maanum, Ingrid Syrstad Engen, Vilde Bøe Risa (Emilie Haavi fra 72.), Guro Reiten (Amalie Eikeland fra 88.) – Caroline Graham Hansen (Elisabeth Terland fra 59.), Lisa-Marie Utland (Karina Sævik fra 59.).

Ubenyttede reserver: Aurora Mikalsen, Guro Pettersen – Ingrid Moe Wold, Kristine Leine, Heidi Ellingsen, Therese Sessy Åsland, Emilie Bragstad.

Tyskland (4-5-1): Ann-Katrin Berger – Kathrin Hendrich (Jule Brand fra 46.), Marina Hegering (Sophia Kleinherne fra 61.), Jana Feldkamp, Leonie Maier – Sara Däbritz (Sjoeke Nüsken fra 46.), Alexandra Popp, Paulina Krumbiegel (Sandra Starke fra 80.), Linda Dallmann (Lina Magull fra 61.), Tabea Wassmuth (Lea Schüller fra 61.) – Laura Freigang.