Fotball

Eliteserieklubb vil hente «den hvite Kanté» fra Grorud: – Klart det er interesse

Grorud har allerede avslått et bud på playmaker Martin Høyland, men før helgen kom det inn et forbedret bud på den offensive midtbanespilleren som tok Obos-ligaen med storm i fjor.

Det bekrefter Tromsøs Lars Petter Andressen til iTromsø.

– Vi ser jo på om det er mulig å få til. Tidligere har Grorud satt veldig høye krav, og det har ikke vi vært i nærheten av, men vi opplever at det er en litt mer positiv dialog nå, men det er fortsatt veldig langt unna at det skal kunne løse seg, sier Andressen til iTromsø.

Andressen beskriver Høyland som svært anvendelig, og mener at han kan utfylle en rolle i eliteserieklubben som Ngolo Kanté gjør for Chelsea i Premier League.

– Vi har sett på en del kriterier som han utfyller veldig bra. Det handler mye om at han kan bringe inn andre ting i laget vårt: Fysikk og kraft. Og han er en løper. Han kan både spille som nummer seks (ankerrolle) og åtte (boks til boks). I tillegg har han også spilt stopper tidligere, sier Andressen som opplyser at de ikke har fått svar fra Grorud på sitt siste bud.

Grorud: – Klart at det er interesse rundt Martin

Groruds daglige leder vil ikke kommentere det konkrete budet fra Tromsø, men sier at interessen for Høyland ikke kommer som noen overraskelse.

– Etter det Martin leverte i Obos-ligaen i fjor, er det klart at det er interesse rundt Martin. Det er en grunn til at han blir nevnt blant de bedre spillerne i Obos-ligaen, da han tar nivået uansett hvor han kommer. Martin har vært hos oss lenge, er en fantastisk fin fyr og en veldig viktig spiller for oss, sier daglig leder Jon Ole Reinhardsen til Dagsavisen og fortsetter:

– Akkurat nå spiller Martin for Grorud og vi planlegger for at Martin også er Grorud-spiller til sesongstart, sier Reinhardsen.

Høyland spilte alle 30 kampene for Grorud i fjor, og endte opp med fem mål for et rekordungt Grorud-lag som berget plassen i siste serierunde.

– Vi har som strategi å utvikle gode spillere og selge de videre, som vi har gjort med både Elias Hagen og Leo Cornic. Samtidig har vi også ambisjoner om å utvikle oss som klubb, og for å få til det er Martin en spiller som er veldig gunstig å ha i spillergruppa. Selv om han bare er 25 år, er han nesten for veteran å regne hos oss, og er en spiller de yngre kan se opp til, forteller Reinhardsen.

Mer fra Dagsavisen