Real Madrid ny serieleder etter dramatisk «El Clásico»-seier i grisevær

Real Madrid tok tre uhyre viktige poeng da Barcelona ble slått 2-1 i et forrykende «El Clásico» lørdag. Styrtregn skapte utfordringer for spillerne.

Seieren sendte Real Madrid forbi byrival Atlético Madrid på tabelltoppen i La Liga. Målforskjellen skiller lagene før et formsvakt Atletico besøker Real Betis søndag.

Barcelona er på sin side poenget bak og misbrukte dermed muligheten til å bli serieleder etter sesongens andre «El Clásico». Dramatikken i gullkampen i spansk fotball blir samtidig ikke mindre av lørdagens resultat.

Real Madrid tok taktpinnen fra start på eget gress og fikk uttelling da spissveteranen Karim Benzema flikket inn 1-0 på vakkert vis rett før kvarteret var spilt.

Deretter doblet Toni Kroos ledelsen. Den tyske midtbaneelegantens frispark endret litt heldig retning i en Barcelona-forsvarer og gikk i mål bak landsmannen Marc-André ter Stegen.

Barcelona-keeperen var sjanseløs ved den anledningen.

God Courtois

Gjestene måtte vente en time reduseringen. Da satte Óscar Mingueza foten på et innlegg og utmanøvrerte Thibaut Courtois i Real-målet.

Det manglet ikke på sjanser til å score flere ganger i det som utover i annen omgang ble en særdeles fuktig affære. Regnet strømmet ned over den spanske hovedstaden.

Barcelona-forsvarer Ronald Araujo var svært nær ved å utmanøvrere egen keeper 17 minutter ut i omgangen. Ballen slo til slutt i stolpen.

I motsatt ende av banen gjorde Real-keeper Courtois svært viktige inngripener og forhindret Barcelona-scoringer både før og etter pause.

Hissig Koeman

Fem minutter før full tid ville Barcelona ha straffe da danske Martin Braithwaite gikk i bakken foran mål i duell med Real-forsvarer Ferland Mendy. Innbytteren mente han ble holdt igjen, men dommeren avviste at det var snakk om en forseelse.

På sidelinjen var trener Ronald Koeman så hissig at han ble belønnet med gult kort.

På tampen pådro Real-spiller Casemiro seg to gule kort på rappen. Hjemmelaget måtte dermed avslutte kampen med ti mann. Det kunne kostet dyrt.

I sluttsekundene holdt Barcelona på å få uttelling, men avslutningen fra Ilaix Moriba slo i tverrliggeren. Returen fikk keeper ter Stegen, som hadde blitt med fram i jakten på mål, men tyskeren knallharde skudd mot mål ble blokkert.