Fotball

Vålerenga-treneren spår Adekugbe-exit etter sesongslutt

Sam Adekugbe (26) er inne i sitt siste kontraktsår med VIF. Partene har vært i «løs dialog», men trener Dag-Eilev Fagermo ser ikke for seg at venstrebacken er på Valle i 2022.

– Jeg tror ikke Sam blir med videre her, nei. Jeg regner med ham i VIF ut 2021. Så er han borte, sier Vålerenga-trener Fagermo til Dagsavisen.

– Hvorfor det?

– Det har vist seg vanskelig å gå i dialog. Det har ikke vært noe særlig interesse fra ham for å forlenge. Det er noen ting som har spilt inn. Han har familie i Canada, og så videre, svarer Fagermo.

– Så det går nok litt på familiære ting for hans del, men kanskje også på noen ting vi har tenkt på selv – som har med videreutvikling av laget å gjøre, legger han til.

– Hva hvis Adekugbe tar initiativ til å fortsette i VIF?

– Da får vi ta det da. Jeg tror ikke det skjer, sier Fagermo.

Vålerengas Sam Adekugbe i treningskamp mot Strømsgodset vinteren 2021.

Jørgen Ingebrigtsen er ikke like bastant. Da Dagsavisen snakket med sportssjefen tirsdag, sa han at det har vært samtaler mellom partene.

– Det har vært en løs dialog med Sam, men det er ennå ikke konkret noen veier, egentlig.

Sportssjefen tror imidlertid det kan bli mer dialog.

– Om vi blir enige, er en annen sak. Men vi skal snakke videre, sa Ingebrigtsen.

Savner familien i Canada

Adekugbe, som har vært fast inventar på Vålerengas venstreback, forklarer at flere ting spiller inn i avgjørelsen om fotballframtiden.

– Koronasituasjonen har gjort at jeg virkelig har fått kjenne på hvor viktig familien min er for meg. Kjæresten min er i Canada for øyeblikket, så det er en utfordrende situasjon for meg, sier 26-åringen til Dagsavisen.

– Mye kommer an på familien, det har jeg vært ærlig med klubben på. Men på nåværende tidspunkt tenker jeg ikke så mye på kontrakten min. Tenker man for mye på sånne ting, kan det påvirke prestasjonene på banen. Jeg overlater foreløpig det meste til agenten min. Kanskje det blir en ny prat med VIF i sommer, fortsetter Adekugbe, som har en fortid i klubber som Brighton og IFK Göteborg.

Han er likevel glad for at det har vært dialog med Vålerenga, og at sportssjefen åpner for å snakke videre.

– Det kjennes selvfølgelig bra. Jeg føler selv at jeg har gitt mye til denne klubben, og Oslo har blitt mitt andre hjem. Jeg har spilt mange kamper for VIF, og sammen med Ivan (Näsberg) tror jeg at det er jeg og han som har flest kamper av den nåværende stallen i perioden jeg har vært her. Klubben er på et veldig bra sted nå. Vi skal spille i Europa, og vi blir stadig bedre. Dag-Eilev Fagermo har kommet inn og løftet laget. Vålerenga beveger seg i riktig retning nå, og alt ligger til rette for å lykkes, mener canadieren.

Vil bidra med flere målgivende for Vålerenga

– Fagermo sier han ikke regner med deg fra 2022. Vil du kommentere noe rundt det?

– Nei, svarer venstrebacken.

Adekugbe mener Vålerenga har det som skal til for å kjempe om edelt metall også i 2021. Kanskje til og med om gullet.

– Spillergruppa har selvtillit og tro etter forrige sesong. Jeg mener vi ikke var så langt unna i fjor. Da hadde vi spillere som virkelig sto fram, som for eksempel Osame Sahraoui, Aron Dønnum og Vidar Örn Kjartansson. Nå handler det bare om å fortsette å bli bedre, sier VIF-profilen.

For egen del ønsker han å fokusere på spesielt én del av eget spill i 2021:

– Innlegg på siste tredel av banen. «Crosses». Jeg ønsker å bidra med flere målgivende pasninger, innrømmer 26-åringen.

Utenom ambisjonene på klubbnivå, legger Adekugbe ikke skjul på at han også har fryktelig lyst til å hjelpe Canada til en plass i fotball-VM.

– Det hadde vært utrolig stort for meg og for Canada. Ishockey er fortsatt størst der, men fotballen vokser stadig, sier Adekugbe.

Mer fra Dagsavisen