Fotball

Premier League kan avsluttes med tilskuere uten krav om koronatesting

Hvis den britiske gjenåpningsplanen går som planlagt, vil de siste rundene i Premier League-sesongen kunne spilles med opptil 10.000 tilskuere på tribunen.

Det kan bli tilfellet uten at det kreves negative koronatester, men ved at tilskuerne kun overholder reglene om sosial distansering.

Det blir bekreftet av Premier League-sjefen Richard Masters.

Ifølge avisen Daily Mail forbereder den engelske toppserien å tillate at fansen kan komme tilbake på tribunen til de to siste serierundene i mai.

Ifølge den britiske statsministeren Boris Johnsons gjenåpningplan etter koronapandemien kan 10.000 tilskuere, eller en fire del av stadionkapasiteten hvis den er lavere, tillates på kampene. Forutsetningen er at helsemyndighetene stiller seg bak at det er trygt å gjøre dette.

Premier League har spilt inneværende sesong uten tilskuere til stede på kampene.

Nest siste serierunde 15. mai: Brighton – Manchester C., Burnley – Liverpool, Chelsea – Leicester, Crystal Palace – Arsenal, Everton – Wolverhampton, Manchester U. – Fulham, Newcastle – Sheffield U., Southampton – Leeds, Tottenham – Aston Villa, West Bromwich – West Ham.

Siste serierunde 23. mai: Arsenal – Brighton, Aston Villa – Chelsea, Fulham – Newcastle, Leeds – West Bromwich, Leicester City – Tottenham, Liverpool – Crystal Palace, Manchester C. – Everton, Sheffield U. – Burnley, West Ham – Southampton, Wolverhampton –