Jagielka nærmer seg selvmålsrekord etter at Leeds vant slitekamp

Phil Jagielka scoret sitt sjuende selvmål i Premier League-karrieren da Sheffield United tapte 1-2 for Leeds. Dermed nærmer han seg en uhyggelig rekord.

Etter at Jack Harrison hadde sendt hjemmelaget i føringen etter bare 12 minutter, og Ben Osborn utlignet på overtid i den første omgangen, var Jagielka uheldig etter 49 minutter.

Tyler Roberts kom rundt på venstrekanten og slo hardt inn. På bakre stolpe hamret Jagielka ballen i eget mål.

Det er midtstopperens sjuende selvmål i Premier League. Han har nå gjort like mange selvmål som Jamie Carragher, og den tidligere Everton-stopperen er bare tre mål bak Richard Dunne, som har rekorden for flest scoringer i eget nett.

I tillegg er Jagielka den nest eldste med selvmål i Premier League, med sine 38 år og 229 dager. Stuart Pearce (38 år og 252 dager) var eldre da han scoret selvmål mot Manchester United i januar 2001.

Sander Berge var ikke i troppen til Sheffield United, men han nærmer seg spill.

Seieren tar Leeds forbi Aston Villa. Leeds er nå nummer ti med 42 poeng. For gjestens del ser det nå enda mørkere ut med tanke på å holde seg i Premier League.

Med åtte kamper igjen er det 14 poeng opp til fast plass for Berge og co.