Goretzka straffet Leipzig og Sørloth i toppkampen - styrer mot nytt gull

Bayern München er i ferd med å stikke av på toppen av 1. Bundesliga. Påskeaften ble serietoer RB Leipzig slått 1-0.

Dermed økte Bayerns luke på tabelltoppen til sju poeng. Den regjerende mesteren utnyttet en sjelden sjanse i første omgang til å score, og Leipzig var ikke dyktig nok foran mål til å utligne ledelsen etter hvilen.

Sjansene var det nok av for Alexander Sørloths lag. Bare på de første ti minuttene etter hvilen hadde Leipzig fire store muligheter til å score.

Sørloth har vært i fin målform i det siste, særlig for Norges landslag, men han fikk bare spille 18 minutter som innbytter lørdag. Han måtte skuffet se Bayern München ta et stort steg mot sitt niende strake ligagull.

– Jeg synes vi er fullt på høyde med dem. Den eneste forskjellen er egentlig at de scorer det ene målet. Det er kjipt. Jeg synes vi spilte en bra match, sa Sørloth til Viaplay.

Misbrukte sjanser

Serieleder Bayern måtte klare seg uten sin skadde stjernespiss Robert Lewandowski, men tok pause på 1-0 etter en kanonavslutning fra Leon Goretzka i kampens 38. minutt. Thomas Müller fikk ballen ytterst i Leipzig-feltet og vendte av Tyler Adams før han spilte ballen 45 grader ut til Goretzka. Hans avslutning gikk knallhardt opp i nettaket.

Gjestene hadde kontroll inn mot pause, men etter sidebytte skulle de få nok å håndtere. Christopher Nkunku, Marcel Sabitzer og Dani Olmo (to ganger) fikk på rekke og rad sjanser som de satte utenfor mål.

I det 58. minutt kom de dessuten et farlig langskudd fra Leipzig-kaptein Sabitzer, men Bayern-keeper Manuel Neuer fikk slått ballen over.

Stanset

Sørloth fikk sjansen som innbytter fra det 73. minuttet, da han ble kastet inn i et dobbeltbytte sammen med spissmakkeren Yussuf Poulsen. Nordmannen viste tøffhet i duellene, men markerte seg ikke spesielt på de minuttene han fikk på banen.

– Jeg kjenner at jeg har høy selvtillit om dagen. Jeg skulle gjerne hatt flere minutter, men jeg vinner duellene mine og kjenner at «touchen» sitter, sa Sørloth om sin egen opplevelse.

Enda en angriper, Hwang Hee-chan, ble byttet inn ti minutter før slutt. Leipzig jaget utligning, men Bayern-laget la seg lavt og gjorde det svært vrient for vertene å trenge igjennom. Dermed sto 1-0 seg også kampen ut.

Sørloths lag har sju runder på seg til å ta igjen Bayerns forsprang. Neste helg venter Werder Bremen på bortebane. Bayern spiller hjemme mot Union Berlin.

– Det er fortsatt åpent. Det er et stykke igjen. I dag var det en sekspoengskamp, men fotballen har sine historier. Mye kan skje, sa Bayern-spissen Eric Choupo-Mouting.