Fotball

Se opp for disse

Norge bør, og må slå Montenegro, men disse tre mennene må Solbakken og hans lag merke seg.

Dette er en kommentar. Holdninger og meninger i teksten står for skribentens regning.

I kveld venter Montenegro på bortebane for Norges A-landslag i den tredje VM-kvalifiseringskampen. Etter en beskjeden start mot Gibraltar, etterfulgt av filleristingen de fikk av Tyrkia trenger Norge alle poengene.

Det bør de også klare. Dette montenegrinske landslaget skal, på papiret, være en skostørrelse for liten for våre gutter.

Men de har noen tær som stikker seg fram, og som kan utjevne forskjellen på skostørrelsene. Spesielt dersom noen av våre mest markante «tær» trekker seg litt tilbake, slik de gjorde mot Tyrkia.

En som kan gi vårt angrep ordentlig trøbbel nok en gang er midtstopper, og lagets største stjerne; Stefan Savic.

Atletico Madrid-spilleren ble hvilt da Montenegro slo Gibraltar 4–1 på lørdag, men vil være tilbake i midtforsvaret mot Norge.

En annen viktig spiller som ble hvilt fra start mot Gibraltar var kaptein Stevan Jovetic. Monaco-spilleren scoret begge målene da laget snudde kampen, og slo Latvia 2–1 i åpningskampen. Deretter fulgte han opp med en ny fulltreffer mot Gibraltar etter å ha blitt byttet inn ved pause. Med scoring også i den siste nasjonsligakampen mot Kypros har han nå scoret mål i de tre siste landskampene.

Den tredje, og litt mer ukjente herren Norge må se opp for er midtbanespilleren Nebojsa Kosovic.

26-åringen som til daglig spiller for den Kasakhstanske klubben Kairat leverte en strålende målgivende pasning da Jovetic satte inn utlignings- målet mot Latvia, i tillegg var han arkitekten bak Montenegros to første mål mot Gibraltar.

Så tenker du kanskje at Gibraltar ikke er noen målestokk, men med Norges kamp mot lilleputtnasjonen friskt i minne vet vi at det ikke er bare enkelt å låse opp forsvaret deres. Men da Kosovic fikk tid til å prikke pasningene, så klarte han nettopp det.

Den tida kan ikke Norge la han få, da vil også vi bli straffet av dette relativt ukjente, men meget presise høyrebeinet.

Skulle derimot Norge klare å stoppe den offensive forsyningen fra Kosovic, vil også jobben med å stoppe Jovetic bli mye enklere, og Norge vil være et langt stykke på vei mot tre viktige poeng.