Zlatan med målgivende i Sverige-comebacket

(Sverige - Georgia 1-0). Zlatan Ibrahimovic fikk målpoeng i sin første landskamp for Sverige på 1737 dager. Svenskene slo Georgia 1-0 og fikk en drømmestart på VM-kvalifiseringen.

Torsdagens kamp var Ibrahimovics første i Sverige-drakt siden 22. juni 2016. Den gang ble det 0-1-tap for Belgia og exit i EM. Nesten fem år senere ble han den eldste spilleren som har vært på banen for det svenske landslaget.

Milans veteranspiss var rimelig anonym i åpningen, men etter en drøy halvtime skapte han situasjonen som ga 1-0. Han tok ned ballen i boksen og fant Viktor Claesson, som skled inn det som skulle bli vinnermålet.

To-tre minutter senere prøvde Ibrahimovic å tuppe fra åtte-ni meter, men forsøket fra 39-åringen gikk et par meter utenfor.

Gult kort

Ni minutter ut i andre omgang fikk han gult kort etter en hard takling. Utenom det hadde den svenske spisslegenden overraskende få involveringer, og en hel del av dem var av det svake slaget.

Ibrahimovic spilte torsdag sin 117. kamp for Sverige. Han er bokført med 62 landslagsmål.

Georgia yppet seg og hadde flere gode muligheter utover i oppgjøret. Innbytter Levan Shengelia fikk gjestenes største ti minutter før full tid, men forsøket fra 13-14 meter ble mesterlig reddet av Kristoffer Nordfeldt.

– Det savnet en del. Det var ingen lett kamp. Jeg tror vi ga de litt for mye respekt. Men vi vinner kampen, og til slutt handler det om å ta tre poeng, sa Ibrahimovic etter kampen.

Spania skuffet

– Jeg er ny i dette spillesystemet, og jeg må komme meg inn i det først. Vi gjør for mange enkle feil. Kan vi minimere det, blir vi farligere i angrepsspillet. Det kommer til å bli bedre, la han til.

Det er trener Janne Andersson enig i.

– Jeg er glad for tre poeng, men egentlig ikke så mye mer, om jeg skal være helt ærlig.

Med seieren fikk svenskene et godt utgangspunkt i jakten på VM-spill i Qatar neste år. Gruppefavoritt Spania ble overraskende holdt til 1-1 hjemme mot Hellas. Álvaro Morata ga spanjolene ledelsen før pause, men Tasos Bakasetas’ straffemål ordnet et svært uventet resultat.

Europeisk VM-kvalifisering fotball menn torsdag, 1. kampdag:

Gruppe B:

Spania – Hellas 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Álvaro Morata (33), 1-1 Tasos Bakasetas (str. 57).

Sverige – Georgia 1-0 (1-0)

Mål: 1-0 Viktor Claesson (35). Spilt i Solna.

Gruppe C:

Bulgaria – Sveits 1-3 (0-3)

Mål: 0-1 Breel Embolo (7), 0-2 Haris Seferovic (10), 0-3 Steven Zuber (13), 1-3 Kiril Despodov (47). Spilt i Sofia.

Italia – Nord-Irland 2-0 (2-0)

Mål: 1-0 Domenico Berardi (14), 2-0 Ciro Immobile (39). Spilt i Parma.

Gruppe F:

Israel – Danmark 0-2 (0-1)

Mål: 0-1 Martin Braithwaite (13), 0-2 Jonas Wind (67). Spilt i Tel Aviv.

Moldova – Færøyene 1-1 (1-0)

Mål: 1-0 Ion Nicolaescu (9), 1-1 Meinhard Olsen (83). Spilt i Chisinau.

Skottland – Østerrike 2-2 (0-0)

Mål: 0-1 Sasa Kalajdzic (55), 1-1 Grant Hanley (71), 1-2 Kalajdzic (80), 2-2 John McGinn (85). Spilt i Glasgow.

Gruppe I:

Andorra – Albania 0-1 (0-1)

Mål: 0-1 Ermir Lenjani (41). Spilt i Andorra la Vella.

England – San Marino 5-0 (3-0)

Mål: 1-0 James Ward-Prowse (14), 2-0 Dominic Calvert-Lewin (21), 3-0 Raheem Sterling (31), 4-0 Calvert-Lewin (53), 5-0 Ollie Watkins (83). Spilt på Wembley i London.

Ungarn – Polen 3-3 (1-0)

Mål: 1-0 Roland Sallai (6), 2-0 Ádám Szalai (53), 2-1 Krzystof Piatek (60), 2-2 Kamil Jozwiak (61), 3-2 Willi Orbán (78), 3-3 Robert Lewandowski (83). Spilt i Budapest.

Gruppe J:

Liechtenstein – Armenia 0-1 (0-0)

Mål: 0-1 Noah Frommelt (selvmål 83). Spilt i Vaduz.

Romania – Nord-Makedonia 3-2 (1-0)

Mål: 1-0 Florin Tanase (28), 2-0 Valentin Mihaila (50), 2-1 Arijan Ademi (82), 2-2 Aleksandar Trajkovski (83), 3-2 Ianis Hagi (86). Spilt i Bucuresti.

Tyskland – Island 3-0 (2-0)

Mål: 1-0 Leon Goretzka (3), 2-0 Kai Havertz (7), 3-0 Ilkay Gündogan (56). Spilt i Duisburg.