Fotball

Elyounoussi scoret i Old Firm med stupheading

Mohamed Elyounoussi gjorde Celtics første scoring i kamper mot erkefienden Rangers denne sesongen, men det holdt ikke til seier i 1-1-møtet.

Nordmannen stupte inn ledermålet etter halvspilt første omgang. Det var hans sjuende ligamål for sesongen. Alfredo Morelos sto for utligningen i det 38. minutt.

Celtic hadde tapt begge sine to tidligere kamper mot Rangers uten å score. Søndag ble det slutt på både måltørken og rekken med nederlag i Glasgow-derbyet.

Men for fansen er det en fattig trøst. Nylig ble Rangers skotsk seriemester for første gang på ti år. Steven Gerrards lag greide det på suverent vis, og fortsatt er Ibrox-klubben uten tap i ligaen.

Rangers har vunnet 28 av 33 kamper. Det skiller 20 poeng ned til tabelltoer Celtic, som inntil i år sto med ni strake seriemesterskap.

Hjemmelaget nektet å stå æresvakt før kampstart. Rangers gjorde det samme da Celtic ble kronet til mestere i runden før Old Firm i 2019.

Kristoffer Ajer spilte hele søndagens kamp i Celtic-forsvaret, mens målscorer Elyounoussi ble tatt av banen fem minutter før slutt.

Mer fra Dagsavisen