Messi tangerte Xavis klubbrekord – bidro til seier med måldobbel

Lionel Messi scoret to ganger da han mandag spilte sin 767. kamp som Barcelona-spiller. Det er tangering av klubbrekorden. Huesca ble slått 4-1.

Rekorden som nå står for fall tilhører en annen klubblegende, Xavi. Han tilbrakte 17 år i Barcelona, før han forlot den katalanske storklubben i 2015. Nå er han trener for klubben Al-Sadd i Qatar.

Messi har på sin side vært fast inventar i Barcelona-laget siden 2004. Alt tyder på at argentineren slår Xavi-rekorden når Real Sociedad er motstander kommende helg.

Mandag brukte Messi kun 13 minutter på å markere rekordnoteringen med en scoring. 33-åringen dro seg fri utenfor 16-meteren og svingte ballen opp i nærmeste kryss med en vakker avslutning.

Franske Antoine Griezmann ville ikke være dårligere etter 35 minutter. Fra 20 meter hamret han ballen opp i hjørnet bak Huesca-keeper Alvaro Fernandez.

Rett før pause fikk gjestene straffespark, og Rafa Mir var sikkerheten selv fra krittmerket. Dermed var det ny spenning i kampen. Den forsvant imidlertid da 21-åringen Óscar Mingueza stanget inn 3-1 for Barcelona tidlig i annen omgang.

Den målgivende pasningen kom fra Messis fot.

På tampen av kampen satte argenineren inn sitt andre for dagen og fastsatte sluttresultatet til 4-1.

Barcelona la med seieren press på serieleder Atletico Madrid. Fire poeng skiller lagene når 11 serierunder gjenstår. Tredjeplasserte Real Madrid er ytterligere to poeng bak byrivalen.

Kommende helg er Real Sociedad neste utfordring for Ronald Koemans Barcelona-mannskap. Der blir det mer rekordfokus rundt Messi.

– Det kan bare bli Leo. Det er bare rett og rimelig at den beste spilleren i historien er den som har forsvart Barcelonas farger flest ganger, sa Xavi i et intervju med avisen Mundo Deportivo mandag.