Fotball

Nå vet endelig KFUM hvor de skal spille (+)

Det har vært uklart rundt hvor KFUM Osloskal spille sine hjemmekamper i Obos-ligaen i første del av 2021-sesongen. Nå er en avklaring på plass.


– Vi skal spille i hvert fall vårsesongen på Intility Arena – når sesongen først kommer i gang, da. Vi har et godt samarbeid med Vålerenga der, og har kommet til en avtale med alle parter. Det blir bra. Så er vi fortsatt litt usikre på hva valget blir for høstsesongen. Det kommer an på hva som skjer på Ekeberg, sier daglig leder Thor-Erik Stenberg i KFUM til Dagsavisen.

Han er tilfreds med at ventetiden er over.

– Situasjonen har vært litt krevende, men det skal la seg løse. Vi har vært enig med VIF om en avtale ganske lenge, men har avventet litt med NFF for å se an situasjonen, forklarer han.

– Hvor viktig er det å ha en løsning på plass?

– Det er veldig deilig å ha en avklaring rundt hvor vi skal spille første del av sesongen. Vi trener jo en del der nede (på Intility) også nå. VIF har vært rause og greie med oss i en litt krevende situasjon. Jeg kan ikke si noe om tallene i avtalen, men begge parter kommer godt ut av dette, sier Kåffa-lederen.

Det er på grunn av byggingen av ny hjemmearena på Ekeberg at klubben må på flyttefot. Den nye arenaen har vært prosjektert lenge, men det har tatt tid før byggingen kunne starte. Det er også uklart når den blir ferdig.

Alternative arenaer er det ikke flust av i Oslo. Bislett er uaktuell på grunn av underlaget (gress), og de andre banene er opptatt. KFUM og 1. divisjonskollega Grorud spiller ofte hjemmekampene samtidig.

Torsdag ble det bestemt at seriestarten også i 1. divisjon (OBOS-ligaen) er utsatt til første helgen i mai.






Mer fra Dagsavisen