Fotball

Første VIF-keeper på landslaget på 38 år (+)

Kristoffer Klaessson ble tatt ut i Ståle Solbakkens første landslagstropp. - Et gledelig signal, sier VIF-trener Dag-Eilev Fagermo.

20-åringen i Vålerengas mål har stått for alle aldersbestemte landslag fra 15 år og oppover, men han ble likevel overrasket da keepertrener Frode Grodås ringte ham torsdag og fortalte om uttaket.

Det betyr at han skal ut på langtur til Malaga, Gibraltar og Montenegro den neste uka med de utfordringer det har for smittevern.

– Han er en uredd type som keeper og jeg har lyst å se han nå når jeg hadde anledning til å ta med flere, sa Ståle Solbakken på fredagens pressekonferanse.

Rune Almenning Jarstein, Andre Hansen og Sten Grytebust ble også tatt ut. Jarstein er opplagt førstevalg, RBK-keeper Hansen har tidligere vært på landslaget med forbehold, mens Grytebust sitter på benken i FC København.

– Det er et veldig godt signal at Ståle tar ut spillere fra Eliteserien og for Vålerenga som klubb er det viktig å få spillere i landslaget, sier Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Solbakken besøkte for øvrig Vålerenga og var på en treningsøkt på Intility i forrige uke.

– Jeg fikk et lite sjokk da telefonen kom, sier Klaesson selv til TV2.

– Han ble veldig glad. Dette gir ham ytterligere inspirasjon, sier Fagermo.

Da Solbakken presenterte sin første landslagstropp, spilte Klaesson internkamp på Intility, der for øvrig Fagermo var dommer.

Mens Christian Grindheim er Vålerengas siste landslagsspiller, må man helt tilbake til 1983 for å finne sist gang det var en VIF-keeper på landslaget. Det var Tom R. Jacobsen som spilte sin 26 og siste landskamp i 1983. Da varVålerenga på norsktoppen med Gunder Bengtsson som trener.

Norge skal spille sine tre første kvalifiseringskamper til VM i Qatar not Gibraltar, Tyrkia og Montenegro. Det er ikke gitt at Klaesson får spilletid.

– Vi har vært helt klare på at Kristoffer er vårt førstevalg. Han har gjort sine tabber, men det vokser man på. Et helt logisk og fortjent uttak, mener Fagermo.







Mer fra Dagsavisen