Fotball

Nykommeren ble pisket rundt av Fagermo på sin første VIF-trening: – Det er sånn det skal være

Tobias Christensen (20) tror indreløperrollen i Dag-Eilev Fagermos Vålerenga-system vil passe ham som hånd i hanske. Onsdag kom han seg på feltet til sin første trening med nye lagkamerater.

VALLE (Dagsavisen): Etter å ha gjort seg ferdig med fritidskarantene etter overgangen fra Molde, entret 20-åringen kunstgressmatta på Intility Arena til sin første VIF-trening onsdag.

– Det gikk veldig bra. Det er høyt nivå og gode spillere. Jeg har fått et veldig godt inntrykk av gutta, sier nyervervelsen til Dagsavisen.

Christensen ble pisket rundt på feltet av Dag-Eilev Fagermo underveis. VIF-treneren mener intensiteten i Christensens spill må opp noen hakk for at han skal lykkes optimalt.

– Jeg har fått et bra inntrykk av treneren. Han stiller krav, og det er sånn det skal være, sier 20-åringen og smiler.

Tobias Christensen og Dag-Eilev Fagermo på Vålerenga-trening.

Fant ikke rollen

Christensen har lenge blitt sett på som et stort talent. Vålerengas sportsdirektør Jørgen Ingebrigtsen har blant annet tidligere uttalt til Dagsavisen at klubben har jaktet ham i flere år. Så hvorfor lyktes ikke 20-åringen i Molde-trøya?

– Jeg har tenkt litt over det, men det er vanskelig å si. Det er nok litt som Erling Moe (Molde-trener) sa, at vi ikke fant helt rollen min. I Molde var det kanskje den tierrollen som passet meg best, men der spiller en av Eliteseriens aller beste spillere i Magnus Wolff Eikrem. Så det var vanskelig å ta den plassen. Og jeg skal ærlig innrømme at jeg ikke leverte godt nok de gangene jeg fikk spilletid i de andre posisjonene. Men samtidig føler jeg kanskje ikke at jeg fikk den nødvendige tida heller. Men slik er det i et topplag med mye konkurranse. Jeg og Molde skiller lag som venner, sier Christensen.

– Det er vel vrient å felle en dom etter kun én økt, men hvordan føler du nivået på VIF-spillerne er kontra i Molde?

– Det er vanskelig å si etter én trening, ja. Men nivået er veldig bra her. Jeg gleder meg til fortsettelsen, sier Christensen.

I Vålerenga har man store planer for 20-åringen. I nyeste episode av Dagsavisens podkast «Trikkeligaen», uttaler Fagermo at han tror man får det beste ut av stortalentet ved å rendyrke ham. Det er som musikk i Christensens ører.

– Jeg tror selv at en indreløperrolle her kan passe meg veldig bra. Det er det jeg har snakket med Dag-Eilev om, og det er den rollen han har snakket om å bruke meg i. Det er en rolle jeg kan finne meg bra til rette i. Jeg kan også bidra på kant hvis nødvendig, men synes selv at jeg er bedre som indreløper på midten. Men det er selvsagt opp til Dag-Eilev hvor han vil bruke meg, sier Christensen.

Glad i ballen

– For dem som ikke kjenner deg så godt som spiller: Hvilke kvaliteter har du på banen?

– Jeg er en spiller som er glad i å ha ballen. Jeg føler meg som en offensiv, kreativ spiller som er glad i å sette opp medspillerne mine. Min kanskje beste egenskap er å spille medspillerne gode. Så får jeg forhåpentlig bidratt med noen målpoeng også etter hvert, svarer han.

Christensen er en ambisiøs spiller, både på lagets og egne vegne.

– For laget er ambisjonen at vi skal være helt der oppe og kjempe om det gjeveste, sier han og fortsetter:

Jeg har selvfølgelig ambisjoner om å spille i en større liga.

—  Tobias Christensen

– For min egen del er fokuset først og fremst på å levere for Vålerenga. Jeg skal spille meg inn i laget her. Så har jeg selvfølgelig ambisjoner om å spille i en større liga etter hvert. Men det får komme av gode prestasjoner og gode valg over tid.

Vålerenga-trener Dag-Eilev Fagermo.

Fagermo-ros

Indreløperen sier det gir ham ekstra trygghet at VIF har vist interesse for ham lenge.

– Jeg føler meg veldig ønsket. Vålerenga har faktisk prøvd å hente meg ved to anledninger tidligere, senest i fjor sommer. Hvorfor det ikke ble noe av den gang, må du nesten spørre klubbene om. Men jeg var veldig interessert i å komme hit denne gangen, så snart jeg hørte at VIF igjen var interessert, sier en smilende Christensen.

Fagermo var fornøyd med det han så av sin nye elev på første trening.

– Veldig bra. Tobias er en spennende spiller med veldig sterke ferdigheter, sier Vålerenga-treneren til Dagsavisen.

– Han passer indreløperrollen i mitt system veldig bra. Han kan passe i andre roller også, men det viktige er at han får én rolle, legger Fagermo til.

– Hvilke kvaliteter gjør at han passer så bra inn hos deg og VIF?

– Det er jo fotballspilleren. Teknikken, pasningsfoten, ferdighetene. Det er jo det som er styrken hans, svarer VIF-treneren.

Fagermo, Christensen og co. vet fortsatt ikke når første seriekamp sparkes i gang. Medier som Nidaros og Eurosport melder onsdag at starten trolig utsettes fra 5. april til 2. mai.

– Vi planlegger både med vanlig seriestart, men også for en eventuell utsettelse. Men jeg gidder ikke uttale meg om dette før det faktisk er bestemt. Det blir bare spekulasjoner, påpeker Fagermo.

Mer fra Dagsavisen