Fotball

Haug taper keeperkampen mot Klaesson – må se etter andre muligheter

Kjetil Haug er ikke tilfreds med å spille annenfiolin bak Kristoffer Klaesson. 22-åringen innrømmer at han «har øyne og ører åpne» med tanke på et eventuelt klubbskifte.

VALLE (Dagsavisen): I fjor uttalte VIF-trener Dag-Eilev Fagermo at Haug var for god til å sitte på benken i VIF, men at Kristoffer Klaesson likevel var et klart førstevalg. Fortsatt er status den samme på keeperplassen.

– Vi står med det beste laget, vi. Kristoffer er førstevalget. Så får vi se hva som skjer med Kjetil. Jeg er glad for at han er her, sier VIF-trener Fagermo til Dagsavisen.

– Det er ingen klubber som er interessert i ham nå. Ingen som har kommet til oss, i hvert fall. Men jeg skal ha en prat med Kjetil i dag, legger han til.

Flere hensyn å ta

– Slipper dere ham hvis det kommer et bud?

– Ikke nødvendigvis. For vi må tenke på Vålerenga, men vi må også tenke på gutten. Så jeg skal ha en prat med ham. Men så kan jo Klaesson bli solgt og sånne ting, så det er ikke så enkelt å svare på det, sier Fagermo.

Kjetil Haug innrømmer at han ser på mulighetene. Både utlån og salg kan være aktuelt – helst til en klubb på eliteserienivå, men også Obos-ligaspill kan være aktuelt.

– Jeg er i en litt vanskelig situasjon. Vi har to gode, unge keepere som begge er sugne på å spille. Begge føler de fortjener å spille. Samtidig er det en god treningshverdag her. Men jeg legger ikke skjul på at jeg har lyst til å spille, og jeg føler at jeg fortjener å spille, sier Haug til Dagsavisen.

Kjetil Haug på Vålerenga-trening.

Haster

– Jeg har ikke spilt veldig mye, men følte jeg grep muligheten da jeg fikk den i fjor. Men VIF har tatt et tydelig valg. Jeg respekterer valget, uten at jeg er enig i det, sier han.

Men det begynner å haste for burvokteren.

– Veien min videre er usikker nå. Har ikke lyst til å bli sittende på benken her. Jeg er snart 23 år, og føler at jeg nå må komme meg inn et sted der jeg kan spille på et høyt nok nivå. Jeg føler det er Eliteserien per dags dato. Jeg har lyst til å spille kamper hver uke på et høyt nok nivå. Per dags dato har jeg ikke det her, men ting kan forandre seg kjapt i fotballen. Jeg og agenten min har øyne og ører åpne, påpeker han.

Eurosport, som også har omtalt saken, hevder at Obos-ligaklubben HamKam kan være et alternativ for sisteskansen.



Mer fra Dagsavisen