Effektive West Ham stormet videre mot sløsende Leeds

(West Ham -Leeds United 2-0). West Ham flyr høyt i Premier League. Mandag ble Leeds slått 2-0 i jakten på en oppsiktsvekkende mesterligabillett neste sesong.

Seieren sendte mannskapet til David Moyes opp på femteplass på tabellen. Kun to poeng skiller opp til Chelsea på fjerdeplass, og West Ham har i tillegg en kamp tilgode på London-kollegaen.

Opp til Leicester og Manchester United er det heller ikke mange poeng.

Dermed fortsetter eventyret for Moyes og hans menn, og West Ham-manageren har så visst gjort gode signeringer denne sesongen. Jesse Lingard ble nylig hentet på lån fra Manchester United, og mandag havnet midtbanespilleren i fokus igjen.

Første omgang var 21 minutter gammel da Lingard gikk i bakken i duell med Leeds-forsvarer Luke Ayling. Det påfølgende straffesparket tok Lingard selv, og selv om det første forsøket ble reddet av keeper Illan Meslier, satte den innleide midtbanemannen returen i mål.

Craig Dawson er også hentet til West Ham, og etter 28 minutter stanget midtstopperen inn sitt tredje mål siden låneovergangen fra Watford.

Dawson kunne også satt inn 3-0 i en meget innholdsrik første omgang, men forsøket gikk i stolpen.

Leeds fikk på sin side to mål annullerte tidlig i kampen. Det ene var en hårfin offside, der Tyler Roberts så ut til å være i offside med kneskåla.

Etter pause var Leeds også friske, men scoringer ble det ikke. Spissen Patrick Bamford misbrukte et par store sjanser.