Fotball

Medalje ga pluss-resultat for VIF

7,6 millioner kroner i pluss etter skatt. Det ble Vålerengas hyggelige resultat etter bronsemedaljen i koronasesongen.


At laget klarte en tredjeplass i stedet for budsjettert 6. plass ga alene fem millioner i bonus. Så har klubben også tjent penger på videresalg av to spillere.

I år budsjetterer man med ti millioner kroner i inntekter av spillersalg. De må også ta høyde for frafall av publikumsinntekter, men håper intenst at seriestarten kan skje som planlagt 5. april. I dag er det siste høyst usikkert.

– Det har vært et krevende år med permisjoner og oppsigelser, men vi har skjermet sport og kom altså ut med den første medaljen på ti år. Det ga ekstra inntekter, sier VIF-sjef Erik Espeseth til vif.no.

Onsdag i neste uke er det årsmøte i klubben og der får medlemmene også vite at årets «sportslige budsjett» handler om 4. plass i serien og 4. runde i cupen. I tillegg kommer spill i Europa med en ukjent variabel. Også vil publikumsinntekter og korona-erstatning være usikre variabler.

I spillersalg budsjetterer klubben med inntekter på ti millioner kroner.

– I fjor fikk vi inntekter på videresalgene av Chedira Ejuke og Sander Berge. Slike avtaler er svært viktige, sier Espeseth til Dagsavisen.

På årsmøtet kommer det også opp radikale forslag om boikott av fotball-VM i Qatar og tiltak mot såkalt sportsvasking.

– Spennende forslag der jeg tror klubben og medlemmene er ganske forente. Men først vil vi høre hva medlemmene har å si før vi går ut med klubbens standpunkt, sier Erik Espeseth.




---





Mer fra Dagsavisen