Fotball

To gladnyheter på samme dag for VIF-fansen

Flere medier melder at VIF og Molde skal være enig om en overgang for Tobias Christensen. Samtidig har en annen meget talentfull unggutt forlenget sin kontrakt på Valle.

Molde-direktør Ole Erik Stavrum bekreftet før Moldes Europaligakamp mot Hoffenheim at de var i dialog med Vålerenga om en overgang for 20-åringen Tobias Christensen. Den gang slo han fast at det ikke kom til å bli noen flere diskusjoner før kampen var overstått, men tirsdag kveld meldte flere medier at partene har kommet til enighet om en overgang for den talentfulle kantspilleren.

TV2 meldte allerede tirsdag kveld at bare detaljer gjenstår, før Nettavisen fulgte opp senere på kvelden med de samme opplysningene.

VG meldte i februar at overgangssummen for Molde-spilleren skal ligge på rundt tre millioner kroner, for unggutten som har spilt 28 kamper i Molde siden han ankom Rosenes By fra Start i 2019.

Ny kontrakt på Holm

Samtidig har Vålerenga selv bekreftet nyheten om at et annet av klubbens store talenter, nemlig midtbanespilleren Odin Thiago Holm, har skrevet under på en ny kontrakt som holder han på Valle ut 2024.

– Vålerenga er en veldig fin klubb som jeg ønsker å spille i, og som tar godt vare på meg nå under skadeavbrekket. Jeg ønsker at klubben skal sitte igjen med en god slump penger den dagen jeg eventuelt drar til utlandet, sier han til klubbens hjemmesider.

Thiago Holm har nylig operert menisken, og er ute i et halvt års tid. Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen har imidlertid ingen tro på at skaden skal hemme stortalentets utvikling.

– Vi har hatt en plan og et løp for Odin helt siden han kom hit for to år siden, og det at han syns det er såpass spennende å være her, og vil knytte seg til klubben på en lang kontrakt er vi veldig, veldig glad for, sier Ingebrigtsen og fortsetter:

– Det var ganske tidlig klart at Odin var en spiller mange klubber fra hele Europa hadde et godt øye til. Både land som Portugal, Italia og Belgia har vært svært aktive, og alle vet jo at han hadde forespørsler fra England før han kom hit, men han valgte, og velger Vålerenga. Odin er veldig klar på at han tror han kan utvikle seg videre her. Det tror vi også, og da er det gledelig å få han på en lengre kontrakt, forteller han.

Mer fra Dagsavisen