Fotball

Slik blir Premier League-julen: Toppkamper for Solskjærs United – skjebneuke for Arteta

Flere tøffe kamper venter formsterke Manchester United og Ole Gunnar Solskjær i romjula. For Mikel Arteta kan tre kamper på en uke bli hans siste i Arsenal.

Kamper på åtte av ni dager fra og med 2. juledag står på programmet i det Premier League nærmer seg halvspilt. Med få dagers hvile i et hektisk juleprogram er det mye som står på spill i den engelske toppdivisjonen.

Solskjærs United er formlaget i ligaen, men kommer til å bli satt på prøve når de åpner den 15. serierunden på Boxing Day, 2. juledag, klokken 13.30 mot Leicester. Det blir et toppoppgjør mellom 2.-plass (Leicester) og 3.-plass (Manchester United) på tabellen.

Tre dager etter oppgjøret mot Leicester venter enda en tøff oppgave når Wolverhampton gjester Old Trafford. 1. nyttårsdag blir det nok en hjemmekamp mot overraskelseslaget Aston Villa, med United-aktuelle Jack Grealish i spissen.

Hold deg oppdatert: Få nyhetsbrev fra Dagsavisen

Arteta i trøbbel

Mens ting har gått på skinner for Manchester United, som står med seks seirer på sine sju siste kamper, har ikke Arsenal vunnet i ligaen siden de slo nettopp Solskjærs United 1. november.

Dermed sitter ikke Mikel Arteta like trygt i sjefsstolen i Nord-London. Arsenal-treneren erkjenner at de tre neste kampene i romjulen og på nyåret blir livsviktige.

– Vi må få snudd det, hvis ikke er vi i dyp trøbbel. Dette er øyeblikket som kommer til å avgjøre sesongen vår, sa Arteta til Sky Sports etter tirsdagens 1-4-tap for Manchester City i ligacupen.

På Boxing Day venter London-derby mot Chelsea, før Arsenal skal spille borte mot Brighton og West Bromwich i løpet av de neste sju dagene.

Les også: Dagsavisen oppsummerer nyhetsåret 2020 – selvsagt på Teams (+)

Storkamper

Arsenal sliter i bunnen, men i motsatt ende av tabellen ligger Liverpool oppskriftsmessig øverst. Merseyside-laget er blant de tradisjonelle topplagene som får over tre dager hvile i romjulen mellom kampene mot West Bromwich og Newcastle.

Juleprogrammet avsluttes med Liverpools kamp mot Southampton 4. januar.

Mindre restitusjon blir det for blant andre Chelsea og Manchester City, som spiller på Boxing Day mot henholdsvis Arsenal og Newcastle. Bare 48 timers hvile senere venter Aston Villa hjemme for Chelsea, før City spiller borte mot Everton. Seks dager etterpå møtes Chelsea og City til duell.

José Mourinho håper på å snu en vond trend med tre strake kamper uten seier i ligaen. Hans Tottenham møter Wolverhampton borte 3. juledag, før de spiller hjemme mot Fulham 30. desember og Leeds 2. januar. (NTB)

PS! Du leser nå en åpen artikkel. For å få tilgang til alt innhold fra Dagsavisen, se våre abonnementstilbud her.