Fotball

Avis: Real Sociedad i sjokk over Zidanes Ødegaard-vending

Real Sociedad skal ha blitt overrumplet og sjokkert av at Real Madrid velger å beholde Martin Ødegaard i troppen kommende sesong. Onsdag kveld bekreftet Real Sociedad at Ødegaard spiller for Real Madrid den kommende fotballsesongen.

Det skriver den spanske sportsavisen Mundo Deportivo , som følger Real Sociedad tett.

Planen var i utgangspunktet at Ødegaards utlån til «La Real» skulle vare i to sesonger, men Real Madrid-trener Zinédine Zidane skal ha bestemt seg for å holde på nordmannen etter at storklubben røk ut av mesterligaen sist helg.

Onsdag ettermiddag publiserte Real Sociedad en oversikt over de 30 spillerne som senere denne uken skal starte opptreningen til neste sesong. Der er ikke Ødegaard med.

Noen timere senere la klubben ut meldingen som bekreftet det alt har pekt mot i de siste dagene på sine egne hjemmesider.

Klubben hyller Ødegaard med egen video på lagets YouTube-kanal, og de bruker også store ord i pressemeldingen som er lagt ut på hjemmesiden.

- Vi vil aldri glemme det han har gjort for oss i denne uforglemmelige sesongen. Martin vil bli husket med stor kjærlighet hos alle i klubben, heter det blant annet.

– Umulig

Selv om man hele tiden visste at det fantes en mulighet for at Real Madrid kunne hente Ødegaard hjem etter ett år, skal forståelsen i Real Sociedad ha vært at storklubben ville holde ord og la ham spille ytterligere en sesong på utlån.

– Det virker umulig å fortsette (lånet), sier en ikke navngitt leder i Real Sociedad til Mundo Deportivo.

Med andre ord ser klubben på Ødegaard som tapt etter ett års lån, og det virker nå klart at han om ganske kort tid blir å se på sesongoppkjøring i Madrid.

Overbevist i telefonsamtale

Ifølge Mundo Deportivo ble Martin Ødegaard oppringt av Zinédine Zidane mens han er på ferie hjemme i Drammen, og stjernetreneren skal ha overbevist nordmannen om å spille for klubben som eier ham framover. Ødegaard kom til Real Madrid i 2015 og har vært leid ut de siste fire sesongene.

Real Sociedad vurderer nå angivelig om klubben skal gå løs på neste sesong uten en erstatning for Ødegaard. Det kan være aktuelt å leie inn den unge midtbanespilleren Óscar Rodríguez (22) fra Real Madrid.

Seriespillet i Spania starter opp igjen 12. september. Real Sociedad opplyser at spillerne skal testes for koronavirus fredag, mens de gjennomfører den først treningsøkta lørdag.