Fotball

Juklerød-assist på vinnermålet da Royal Antwerpen ble belgisk cupmester

Simen Juklerød leverte assist til vinnermålet da Royal Antwerpen ble belgisk cupmester i fotball med 1-0-seier over Brugge i lørdagens finale.

Av Sjur Natvig

Juklerød og hans lagkamerater sikret finaleplassen allerede i begynnelsen av februar. Finalen skulle vært spilt 22. mars, men da var sesongen blitt avbrutt av viruspandemien. Den belgiske serien ble aldri spilt ferdig, men finalen ble omberammet til lørdag, en uke før seriestart i den nye sesongen.

Brugge ble utropt til seriemester i den avbrutte sesongen, og klubben var stor favoritt til å fullføre en dobbelttriumf, men slik gikk det ikke. I det 25. minutt scoret Lior Refaelov for Royal Antwerpen framspilt av Juklerød, og målet ble finalens eneste.

Juklerød spilte hele kampen for vinnerlaget.

Søndag møtes Leuven og Beerschot til avgjørende kvalifiseringsplass om den siste plassen i belgisk toppdivisjon, der det er avspark kommende helg. Royal Antwerpen serieåpner mot Gent søndag 8. august, rett fra klubbens første trofé på 28 år.

(©NTB)