VIF tok sin første seier for sesongen

(Vålerenga – Røa 2-0): Etter et skuffende tap i serieåpningen mot Sandviken måtte Vålerenga slå tilbake hjemme mot Røa. Det gjorde de også.

Bilde 1 av 3

INTILITY ARENA (Dagsavisen): Vålerenga var soleklare favoritter borte mot Sandviken i serieåpningen av Toppserien forrige runde. Likevel endte det med 2-3 tap, og VIF dro hjem til Oslo fra Bergen uten poeng. Fredag kveld gjestet Røa Intility Arena, og Vålerenga fikk muligheten til å ta sine første poeng i årets sesong.

Det begynte nokså tregt. Verken hjemme- eller bortelaget klarte å skape noe særlig den første halvtimen, men VIF hadde et visst overtak. På en kontring skulle det endelig lykkes for Vålerenga. Synne Jensen tredde gjennom spisskollega Ajara Njoya, som akkurat ikke kom først på ballen. Likevel fikk ikke Linn-Mari Nilsen i Røa-buret fikk ikke klarert ordentlig, så hun traff en Røa-forsvarer, via Njoya og i mål. VIF var noe heldige, og gikk i ledelsen.

Etter scoringen løsnet det for hjemmelaget, som skapte flere gode muligheter etter sin første scoring. Både Celin Bizet Ildhusøy og Maruschka Waldus var svært nære på å doble VIFs ledelse, men gikk til pause med kun 1-0.

I andreomgang tok det også lang tid før de store sjansene skulle komme. Etter 68. minutter var Røa nære på å utligne etter en corner. Ballen var fri innenfor VIF-feltet, men ingen Røa-spillere fikk avsluttet ordentlig. I stedet var det Vålerenga som skulle score på corner og øke ledelsen like etter. Andrine Tomter slo inn, Ingibjörg Sigurdardottir vant den første duellen, Dejana Stefanovic forlenget med en berøring like foran Røa-keeper Nilsen. 2-0 etter 71 minutter, og Vålerengas første seier for sesongen var på god vei.

Etter 2-0 hadde VIF god kontroll. Hjemmelaget fortsatte å skape sjanser, og burde ha vunnet med enda større margin. Dermed endte det 2-0, Vålerenga holdt nullen og tok sin første seier for sesongen i lokaloppgjøret.

Vålerenga – Røa 2-0 (1-0)