Fotball

Kah ut mot diskriminering: – Rasisme eksisterer overalt

Tidligere Vålerenga-spiller Pa-Modou Kah tar et oppgjør med rasisme og forteller om egne erfaringer. Han mener rasisme ikke bare er et problem i USA, men i hele verden.

– Rasisme eksisterer. Det er overalt og burde ikke benektes lenger, sier Kah i et intervju med Voetbal International.

I intervjuet forteller han om enkelte episoder der han selv har følt rasisme på kroppen, blant annet da han spilte for nederlandske Roda i byen Kerkrade.

Han trekker fram en av de første gangene han var på et supermarked i Kerkrade, da en jente skal ha ropt «se, der er Zwarte Piet».

Kah forteller at han var sjokkert da han så bilder av «Zwarte Piet», som er en omstridt karakter fra en bok fra 1850. «Zwarte Piet», eller «Svartepetter», er den mørke medhjelperen til Sankt Nikolas og har blitt beskyldt for å være en rasistisk karikatur.

Les også: Pa-Modou Kah: – Jeg drømmer om å trene Gambia

I tillegg nevner Kah blant annet en hendelse i Belgia der han ble stoppet av en politimann som lurte på hvordan han hadde fått tak i BMW-en han kjørte. En dyr Range Rover foran han fikk passere.

Kah la opp som fotballspiller i 2017 etter en lang spillerkarriere i land som Norge, Nederland, Qatar og USA. Nå er mannen som fikk ti landskamper for Norge blitt hovedtrener for Pacific FC i Canada.

Nyeste fra Dagsavisen.no: