Fotball

«Manchester United og Solskjær er i en aldri så liten knipe. Løsningen er enkel: Zlatan.»

«Det er bare å ringe til Amerika og hente tilbake Zlatan».

Rutine: Zlatan har både rutine og evner, noe han også viste da han var i Manchester United. 	FOTO: AP PHOTO/DAVE THOMPSON / NTB SCANPIX

Noe er galt i Manchester United og du kan se det på Ole Gunnar Solskjærs stadig gråere hår. United scorer ikke mål og vinner nesten ikke fotballkamper. Omgivelsene krever suksess og United får stadig dårligere tid. Samtidig er det uro i rekkene og krangling om hvem skal ta straffer.

For ikke lenge siden var svenske Zlatan Ibrahimovic klar på at det bare var å ta kontakt om gamleklubben skulle trenge en spiss. Manchester United og Ole Gunnar Solskjær bør rett og slett ta svensken på ordet. Det er bare å ringe til Amerika og hente tilbake Zlatan fra MLS-klubben LA Galaxy.

Les også: United-direktøren om Solskjær: – Det er viktig at vi er tålmodige

Solskjær surret det til med å la angriperne Lukaku og Sanchez dra fra klubben i samme vindu uten å ha en erstatter klar. Det lider klubben for nå. Lukaku er effektiv som vanlig i Italia, mens Solskjær og United trenger en målscorer. Utenfra ser det bare rart ut. United snuste på Mario Mandzukic som er blitt 33 år. Ryktene sier at han fortsatt er på blokka til United-direktør Woodward til tross for sin noe høye alder. Når en 33-åring kan være aktuell, kan også en 37 år gammel (straks 38) Zlatan være aktuell. Ryan Giggs var 40 da han ga seg.

Hvem der ute scorer mål? Hvem kan samle garderoben og sette spillere på plass? Hvem kjenner United og vet hva som skal til for å vinne trofeer? Jo, det er Zlatan Ibrahimovic. Det bør være grei skuring: signer svensken for 18 måneder, med opsjon på en sesong til.

Les også: Nytt TV-spill skaper latter: «Det må være en ære for Messi å få dele coveret med Uniteds McTominay»

Zlatan er en stor figur som vil få mye oppmerksomhet. Hans retur vil sørge for at hierarkiet i United-garderoben løser seg uten noe særlig om og men. Zlatan er rett og slett en større stjerne enn urokråka Paul Pogba. Det vet da også franskmannen og han kan om Zlatan returnerer, konsentrere seg om fotball og ikke status. Med Zlatan på laget er det heller ingen tvil om hvem som tar straffene.

Les også: Zlatan flørter med United: – Jeg kunne fint spilt i Premier League, uten problemer

Dessuten vil Zlatan være en figur kidsa på laget kan se opp til. For det er noe som mangler i Manchester United nå, en spiller som har vunnet noe, har noen år på baken og fortsatt er ganske så god. Ja da, ting går litt raskere i Premier League enn i MLS og forsvarene er jevnt over svakere i MLS enn i England, men ballen er like rund og Zlatan er fortsatt like god med en mann i ryggen. Med Zlatan tilbake vil United ha et oppspillspunkt når ballen må framover, som på slutten av kamper. Zlatan kjenner ikke bare klubben Manchester United, men også merkevaren. Zlatans egen verdi vil vokse og ettermælet hans vil bli enda mer skinnende om han returnerer til Manchester. Særlig om sesongen skulle ende med en pokal eller to.

Les også: «Det er vel foreldrene til Kristiansund-spillerne som får mest ut av en sånn showkamp?»

Det er ofte en risiko å handle spillere i januarvinduet. Prisene øker og det er begrenset hvem som er villige til å flytte på seg midt i sesongen. Zlatan vil være en relativt billig investering. Og ikke minst; mannen har vært der før. Det er bare for Solskjær å plukke opp telefonen så vil Zlatan være på plass i januar og det kan igjen bli ro i rekkene på Old Trafford.

Les også: Sa nei til United

Espen Hågensen Rusdal

Espen Hågensen Rusdal

Frontsjef i Dagsavisen.