Fotball

Romelu Lukaku: – Mange spillere er blitt utsatt for rasistisk oppførsel den siste måneden

Inter-spiss Romelu Lukaku fikk selv kjenne rasismen på kroppen og ber fotballforbundene verden over om å ta større ansvar for å bekjempe ondet.

Publikum kom med apelyder mot Lukaku rett før han satte inn den avgjørende straffen som ga Inter-seier 2-1 borte over Cagliari søndag.

Den tidligere Manchester United er bare den foreløpige siste i rekken til å bli utsatt for ufin og antikvarisk oppførsel fra publikum den siste tiden. Supporterne i Italia utmerker seg ikke med å være best i klassen. Men de er slett ikke alene om ikke å oppføre seg som skikkelige mennesker.

– Mange spillere er blitt utsatt for rasistisk oppførsel den siste måneden. Jeg opplevde det søndag, skrev Lukaku på Instagram mandag.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Til glede

Belgieren er farget og ønsker ikke at sporten han elsker skal bli skjemmet av en oppførsel som ikke hører hjemme på fotballstadionene.

– Fotball er en idrett som skal glede alle, og vi kan ikke akseptere noen form for diskriminering som får sporten til å fremstå som skamfull. Jeg håper at fotballforbundene i hele verden reagerer strengt mot alle former for diskriminering, skrev Inter-spissen.

Lukaku mener at det er flere som også må ta ansvar og nevner sosiale medier som Twitter, Instagram og Facebook.

– Du ser ufine kommentarer overalt i kommentarfeltene til fargede mennesker. Vi har sagt dette i årevis, men det skjer ikke noe. Vi savner handling

Baklengs

Lukaku mener at utviklingen går i feil retning.

– Mine damer og herrer. I 2019 skulle vi ha tatt steg framover på dette feltet, men i stedet går utviklingen i feil retning. jeg tror at vi spillere må opptre mer samlet slik at sporten vår blir slik vi vil ha den til glede for alle.

Lukaku er ikke den eneste som er blitt hånet av fansen til Cagliari, men så langt er ikke klubben blitt straffet for noe som helst. (NTB)

Les også: Manchester United mest verdifulle fotballklubb

Mer fra Dagsavisen