Iver Fossum ble presentert som Hannover-spiller lille julaften. Hans nye liv starter 4. januar. FOTO: JON OLAV NESVOLD/NTB SCANPIX

Fossum skal berge Hannover fra nedrykk

Iver Fossum fikk julegaven på forskudd. De neste fire årene skal han spille for Hannover 96. Kontrakten ble signert lille julaften.

Onsdag ble overgangen endelig bekreftet da Godset-spilleren ble presentert på HDI-Arena i Hannover med drakt nummer 18. Den medisinske testen besto han dagen før. Forrige nordmann som spilte her var Moa Abdellaoue.
– Jeg gleder meg til å ta neste steg i karrieren, sa Fossum til tyske medier. Så reiste han hjem til Hurum for å feire jul.
– Vi er stolte på Ivers vegne. Som klubb er vi også stolte over å eksportere nok en spiller til en liga av ypperste kvalitet. Det er slik vi driver i Godset. For oss er dette noe positivt, sier sportssjef Jostein Flo til klubbens hjemmeside.
Han lover nå å forsterke laget slik at Godset blir en medaljekandidat også neste år. De er i dialog med flere spillere, men han vil foreløpig ikke ut med noen navn. Etter salg av tre spillere på en uke har Strømsgodset fått penger å handle for. Men strategien er fortsatt å utvikle nye toppspillere.
19 år gamle Iver Fossum kommer til en klubb med store ambisjoner, men som sliter i Bundesliga. Laget ligger nest sist på tabellen. Mandag trakk Michael Frontzeck seg som trener. Fortsatt er det usikkert hvem som blir klubbens nye manager. Akkurat nå er det vinterpause i Bundesliga. Laget skal på treningsleir til Tyrkia rett over nyttår. Første seriekamp er mot FC Darmstadt 23. januar.
Tysk fotball er kjent for å ha den tøffeste treningskulturen i verden.
– Overgangen var stor for meg å gå fra britisk fotball til Bundesliga, har Mats Møller Dæhli sagt til Dagsavisen. Han spiller i Freiburg som rykket nedforrige sesong. Han pekte særlig på den høye intensiteten på treningene.
Men den overgangen skal Iver Fossum være rustet for. De siste sesongene har han vært en av Strømsgodsets viktigste spillere, men venter fortsatt på sin A-landslagsdebut.
Overgangssummen er ikke bekreftet, men i følge tysk presse skal den ligge på cirka 20 millioner kroner.

Han kommer til en liga der antall norske spillere er voksende. I den andre av tabellen er Per-Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein på bronseplass med Hertha Berlin.
- Bundesliga er vel den beste utdannelsen man kan få innen fotball, sier Per-Ciljan Skjelbred, som er glad for hver nye nordmann som får muligheten i tysk fotball.

Iver Fossum kom til Strømsgodset i 2012 og var i år klubbens viktigste spiller. Han startet samtlige 30 kamper da laget tok sølv etter en høstsesong der de tok flest poeng av alle. Fossum scoret elleve mål og er regnet som en av norsk fotballs mest løps- og kondisjonssterke spillere.