Sport

– Forventer at de er her i januar

Felipe Carvalho, Fitim Azemi, Samuel Fridjonsson, Peter Godly Michael. Alle er utleide Vålerenga-spillere med en uviss VIF-framtid, men klubben ser ingen grunn til at kvartetten ikke skal være på Valle når sesongoppkjøringen starter på nyåret.

Carvalho (Nacional), Fridjonsson (Viking), Azemi (Tromsø) og Michael (Skeid) har alle vært på utlån fra Vålerenga i 2019. Ifølge lokalavisene i Tromsø har TIL og VIF hatt dialog rundt en permanent avtale for Azemi, men «gutan» rykket nylig ned, noe som kan påvirke interessen.

VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen beretter følgende om kvartettens framtid:

– Det er ikke noe nytt å melde. De skal tilbake til oss. Alle har låneavtaler som går ut. De skal ha sine dager med fri, men så forventer jeg at de er tilbake hos oss når sesongoppkjøringen starter i januar, sier han til Dagsavisen.

Saken fortsetter under bildet

###

Felipe Carvalho, Samuel Fridjonsson og Fitim Azemi. Foto/montasje: NTB scanpix/Reidar Sollie

Les også: Dette skjer oftere med VIF enn med noe annet lag

– Fitim Azemi er koblet til Tromsø, mens Felipe Carvalho har vært nevnt som en kandidat til å bli solgt. Kan det skje noe der?

– Som nevnt forventer vi at vi har alle på plass i januar. Det er ingenting som tyder på noe annet akkurat nå. Det er ingen forhandlinger rundt de spillerne, svarer Ingebrigtsen.

– Ronny Deila har uttalt at han ikke ser for seg store endringer i stallen i 2020. Er du av samme oppfatning?

– Ja. Det blir ingen store forandringer, kontinuitet er fortsatt et nøkkelord for oss. Det var da vi mistet fire-fem spillere i sommer, at vi fikk det tøft. Dét ga for så vidt en bekreftelse på hvor viktig nettopp kontinuiteten er.

Les også: Vålerengas stortalent trener med Serie A-gigant

– Hvor mange nye spillere ser du for deg vil komme inn før neste sesong?

– Det er for tidlig å si, svarer sportssjefen.

– Hvor stor blir stallen neste år?

– Vi ønsker en stall på mellom 21, 22 og 23 spillere, litt avhengig av spillere som går ut på lån. Som vanlig vil det nok være en del unggutter som drar ut på lån, sier Jørgen Ingebrigtsen.

Mer fra Dagsavisen