Sport

Fortsetter i Vålerenga

Martin Andresen fortsetter som Vålerenga-manager. Det ble klart etter flere timers møte med klubbens sportslige utvalg onsdag.

Etter drøyt fire timer med møteaktivitet kom Andresen og styreformann Åge Petter Christensen ut i solskinnet på Valle.

– Vi har evaluert hele opplegget og gitt Martin støtte basert på det han har presentert. Det skal gjøres kortsiktige endringer på måten vi spiller på, sa Christensen foran et frammøtt pressekorps.

Andresen og utviklingssjef Andrea Loberto la fram tiltaksplaner for hvordan VIF skal få resultater igjen som gjenspeiler Oslo-klubbens ambisjoner. Han er ikke overrasket over at han har fått tillit til å fortsette.

– Jeg er fornøyd med at klubben har stått så godt som den har gjort i stormen. Den tok ikke den feige og enkle løsningen, sa Andresen.

– Vi har et langsiktig mål, men vi har sett at vi ikke bhar fått det til slik vi ønsker å spille. Laget har manglet selvtillit og energi. For å vinne må man bruke enklere virkemidler, og nå er det resultater som er det viktigste, fortalte 35-åringen videre.

Leder i klubbens sportslig utvalg, Håvard Lunde, kom samtidig med en advarsel til Vålerenga-spillerne.

– Alle som spiller i Vålerenga må skjønne at innsats alltid skal ligge i bunn. Hvis ikke må de finne på noen annet å gjøre, slo Lunde fast.

Vålerenga har skuffet i serien denne sesongen og det toppet seg med tap 1-2 for bunnlaget Stabæk på Ullevaal søndag. Forrige uke ble det også cupfiasko mot Sandefjord.

Andresen er inne i sin femte sesong i klubben, men til tross for rause budsjetter har det tidvis buttet sportslig.

Mer fra Dagsavisen