Sport

Fortsatt ingen avklaring rundt Vålerenga-stopperen

VIFs uruguayanske stopper Felipe Carvalho er fortsatt etterlyst på Valle. Sportssjef Jørgen Ingebrigtsen sier imidlertid at han ikke lar seg frustrere av situasjonen.

VIF-profilen Carvalho (26), som i fjor var på lån hos Nacional i hjemlandet, var ventet tilbake i Oslo da sesongoppkjøringen begynte i januar. Men midtstopperen var ikke å se da hardkjøret begynte, og har fortsatt å glimre med sitt fravær. Kontrakten til Carvalho løper i utgangspunktet ut etter 2020-sesongen. Ettersom tiden går, blir salgsverdien hans stadig mindre for VIF.

Les også: – Felipe mener han har sine grunner (DA+)

Jørgen Ingebrigtsen gir følgende oppdatering på 26-åringen.

– Du er faktisk den andre som spør meg om Felipe det siste døgnet. Men det er ikke noe nytt rundt ham, sier sportssjefen til Dagsavisen.

###

VIF-sportssjef Jørgen Ingebrigtsen. Foto: Jørn H. Skjærpe

Personalsak

– Er det en frustrerende situasjon?

– Nei. Vi som jobber med sport må forholde oss til de spillerne som er her. Vi og Felipe ser ulikt på denne saken. Som jeg har sagt tidligere, er dette nå en personalsak, sier han.

– Får Carvalho lønn av VIF så lenge denne situasjonen pågår?

– Det er mellom spiller og klubb, svarer Ingebrigtsen.

Carvalho-agent Terje Liverød har tidligere uttalt til Nettavisen at han er like frustrert som VIF i denne saken.

– Jeg forstår og støtter Vålerenga hundre prosent i denne situasjonen. Jeg har aldri vært borti maken. Noe mer vil jeg ikke si på det nåværende tidspunkt og overlater til Vålerenga å uttale seg, sa Liverød til avisen i januar.

Les også: Etterlyst på VIF-trening (DA+)

Kwaraseys framtid i det blå

En annen spiller som har en usikker fotballframtid i Vålerenga, er keeper Adam Larsen Kwarasey (32). Veteranen har utgående kontrakt denne sesongen. Nylig uttalte VIF-trener Dag-Eilev Fagermo til Eurosport at Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug vil prioriteres.

– Adam har hatt en fantastisk karriere, men han kan ikke stå i veien for Kristoffer Klaesson eller Kjetil Haug. Det er de to som blir satset på. Adam har vært ung selv, og har forståelse for hvilke talenter vi sitter med her, sa Fagermo.

–  Er Kwarasey ferdig i klubben etter sesongen, Jørgen Ingebrigtsen?

– Det vil jeg gjerne diskutere med Adam først, ikke Dagsavisen. Han har kontrakt ut året, så får vi se hva som skjer, er foreløpig det sportssjefen vil si til Dagsavisen om sisteskansens VIF-framtid.

Les også: Vålerenga-spissen: – Jeg nærmer meg. Men jeg må fortsatt gjøre mer (DA+)

Mer fra Dagsavisen