Sport

Fortnite-VM setter prispengerekord

I år arrangeres det for første gang VM i det populære e-sortspillet Fortnite, og prispengene til vinneren blir høyere enn i noen individuell idrettskonkurranse.

Spillutvikleren Epic Games melder at det er avsatt 30 millioner dollar i prispenger til finalehelgen i New York i slutten av juli. Det tilsvarer 260 millioner kroner.

Vinneren får 3 millioner dollar (26 millioner kroner). Ifølge den tyske statistikkportalen Statista plasserer det Fortnite på toppen av prispengelisten, så vidt foran Wimbledon-turneringen i tennis. Der innkasserer vinneren 2,98 millioner dollar.

Les også: Skal spille VIF til topps i eSerien (DA+)

Bilsportklassikeren Indy 500 er på tredjeplass med 2,53 millioner dollar til vinneren. Seier i US Masters i golf gir til sammenligning 1,98 millioner dollar, Tour de France-sammenlagtseier i sykling 580.000 dollar.

Fram til juni skal det spilles ukentlige VM-kvalifiseringsturneringer i Fortnite. 100 singlespillere og 50 par får være med i finalehelgen 26. til 28. juli. Kvalifiseringsturneringene har samlet premiesum på 10 millioner dollar.

Totalt har Epic Games lovet 100 millioner dollar (860 millioner kroner) i premiepenger i Fortnite-turneringer i år.

Mer fra Dagsavisen