Første seier til Oliver Solberg

Oliver Solberg kjørte inn til sin første seier i det amerikanske rallymesterskapet. Petter Solbergs 17-årige sønn avsluttet en dramatisk dag på mesterlig vis.

Guttedrømmen om å feire i Subarus blått og gult gikk dermed omsider i oppfyllelse. Det norsksvenske rallytalentet vant til sammen åtte av 12 fartsprøver i det tradisjonsrike Olympus Rally utenfor Seattle i delstaten Washington.

Etter sju strake fartsprøveseirer foran tidobbelt USA-mester og stallkamerat David Higgins lørdag brukte unge Solberg kløkt da han kontrollerte inn til triumf dagen derpå.

Punktering

Det gikk nesten galt med en dobbelt punktering to fartsprøver før slutt. Heldigvis for 17-åringen beholdt han roen og maktet å begrense tidstapet til om lag 25 sekunder. Da gjensto bare 16 sekunder av forspranget til Higgins, som har vunnet Olympus Rally fire ganger tidligere.

På siste fartsprøve over 33,4 kilometer kjørte Oliver Solberg 13 sekunder raskere enn sin britiske rival og teamkamerat og avgjorde løpet.

Kartleserlegenden Denis Giraudet fra Frankrike leste noter for Solberg i rallyet. 63-åringen, som har VM-seirer sammen med Didier Auriol og Juha Kankkunen, erstattet iren Aaron Johnston da han måtte trekke seg.

Pappa Petter Solberg var fabrikkfører for Subarus VM-lag fra 2000 til 2008. Han vant VM-tittelen i 2003 og tok 13 enkeltseirer for den japanske bilprodusenten.

Latvia neste

Oliver Solberg kjører et todelt rallyprogram i år. I det amerikanske mesterskapet deltar han for Subaru Motorsports USA og kjører seks av åtte runder. I det latviske mesterskapet kjører han full serie, seks løp, i en privat Volkswagen Polo, tilsvarende WRC2-bil.

I USA-debuten for halvannen måned siden endte Oliver Solberg på 2.-plass i et rally utenfor Chicago. Neste oppgave blir Rally Liepaja i Latvia om en måned.