Første poengtap for Vålerenga

(Storhamar - Vålerenga 5-4 e. f.). Etter en målløs åpningsperiode eksploderte det i storkampen mellom Storhamar og Vålerenga i ishockey torsdag. I sudden death ga Joel Johansson vertene 5-4.

Av Bernt Harald Dysthe Brennevann

Dermed satte forrige sesongs dobbeltmester en stopper for Vålerengas perfekte seriestart. Gjestene fra Oslo hadde tre seirer av tre mulige, men i Hamar kom det første poengtapet.

Det skjedde etter en intens avslutning på toppoppgjøret. Etter 55 minutter utlignet VIF til 3-3 ved Andreas Stene, og 28 sekunder senere tok Martin Røymark bortelaget opp i 4-3.

Storhamar presset desperat for å unngå sesongens andre hjemmetap. Hedmarkingene tok ut målvakten for å øke sjansene, og det ga uttelling. Med 65 sekunder igjen på klokka fikset Martin Rønnild 4-4.

To minutter og ti sekunder ut i forlengningen kunne Storhamar-publikummet slippe jubelen løs. Joel Johansson ble matchvinner da han scoret på en pasning fra Rønnild.

Thoresen-hattrick

Det sto målløst etter første periode, men de 4768 frammøtte skulle etter hvert få drøssevis med scoringer og drama. Den første nettkjenningen kom etter litt over 24 minutter. Patrick Thoresen satte pucken i mål etter en pasning fra Jens Jakobs. Hjemmelaget kunne ikke glede seg over ledelsen lenge. Minuttet etterpå utlignet Colin Spaberg Olsen til 1-1

Thoresen er Storhamars klart beste spiller, og torsdag kveld viste han igjen hvorfor. Selv om vertene hadde to spillere utvist, gjorde Thoresen 2-1 etter litt over 33 minutter.

Kort tid etterpå var lagene igjen like langt. Storhamar var fortsatt i undertall, og det utnyttet Tobias Lindström da han satte inn 2-2-utligningen.

Oilers knuste nykommerne

Tre minutter ut i tredje periode var Thoresen der igjen. I overtall scoret han sitt tredje for kvelden. Han så en stund ut til å bli matchvinner, men så kom det noen målrike og spennende sluttminutter.

Til slutt kunne Storhamar feire seier. Laget topper tabellen med elleve poeng mot Vålerengas ti. Serielederen har spilt én kamp mer enn sine nærmeste rivaler.

På tredjeplass følger Stavanger Oilers med åtte poeng. Rogalendingene banket nyopprykkede Ringerike 6-1 i egen hall. Simen Talge gjorde to av målene.

Lillehammer vant 2-1 borte mot Manglerud Star etter scoringer fra Stian Nystuen og Justin Hickman. Det var lagets første seier i ordinær tid så langt i høst.

Sam Coatta gjorde målet for MS, som nå står med to strake tap. (NTB)

Eliteserien ishockey torsdag, 5. runde:

Manglerud Star – Lillehammer 1-2 (0-1, 1-0, 0-1)

516 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (19.12) Stian Kaltrud Nystuen (Martin Ellingsen, Jacob Noer).

2. periode: 1-1 (37.10) Sam Coatta (Evan Allen, Michael McNicholas).

3. periode: 1-2 (45.28) Justin Hickman (Nick Dineen, Jonas Medby).

Dommere: Robin Berg, Stjernen og Mads Frandsen, Frisk Asker.

Utvisninger: Manglerud Star 2 x 2 min., Lillehammer 5 x 2 min.

Stavanger – Ringerike 6-1 (1-0, 3-0, 2-1)

3250 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (2.47) Daniel Rokseth (Patrick Ulriksen, Magnus Hoff).

2. periode: 2-0 (22.50) Robin Mathisen (Markus Søberg, Johannes Johannesen), 3-0 (29.46) Stephan Vigier (Mario Lucia, Jacob Lagacé), 4-0 (33.39) Simen Talge (Dennis Sveum, Even Kjellesvik).

3. periode: 4-1 (41.16) Anders T. Henriksen (Kristoffer Melin, Dennis Ryttar), 5-1 (42.41) Hoff (Søberg), 6-1 (54.37) Talge (Jonas Djupvik Løvlie, Mathisen).

Dommere: Owe Lüthcke, Ringerike og Petter Bjerkan Bakken, Rosenborg.

Utvisninger: Stavanger 6 x 2 min., 1 x 5 min., 1 x 20 min. og 1 x 25 min., Ringerike 5 x 2 min.

Storhamar – Vålerenga 5-4 e.f. (0-0, 2-2, 2-2, 1-0)

4768 tilskuere

Mål:

1. periode: Ingen.

2. periode: 1-0 (24.18) Patrick Thoresen (Jens Jakobs, Victor Svensson), 1-1 (25.24) Colin Spaberg Olsen (Mats Trygg, Stefan Espeland), 2-1 (33.06) Thoresen (Svensson), 2-2 (34.16) Tobias Lindström (Rasmus Ahlholm, Oskar Ekelund).

3. periode: 3-2 (43.17) Thoresen (Eirik Salsten, Joel Johansson), 3-3 (55.04) Andreas Stene (Espeland, Trygg), 3-4 (55.32) Martin Røymark (Thomas Olsen, Brede Csiszar), 4-4 (58.55) Martin Rønnild.

Etter forlengning: 5-4 (62.10) Johansson (Rønnild).

Dommere: Tor Olav Johnsen, Manglerud Star og Christian Persson, Ski.

Utvisninger: Storhamar 3 x 2 min., Vålerenga 3 x 2 min.