Første matchvinner i nye Jordal: – Denne pucken er min

Jonas Oppøyen feiret både seg selv og laget etter Vålerengas hjemmedebut i en flunkende ny arena.

Bilde 1 av 4

JORDAL AMFI (Dagsavisen): 4-1-seieren over Grüner var som forventet, men spillerne var også opptatt av hvem som ville score det historiske første målet i den historiske arenaen.

Svaret ble todelt. Grüners nysignering fra AIK, Carl Wassenius scoret det aller første, men Jonas Oppøyen scoret Vålerengas første og ble matchvinner.

Et viktig øyeblikk

Og det er tross alt viktigst.

– Her er matchpucken, gliser han overfor Dagsavisen, og innrømmer at denne kampen var et øyeblikk han vil ta vare på.

– Skuddet kom kanskje overraskende på keeper oppe i hjørnet, men jeg så åpningen, sier han om scoringen som utlignet stillingen til 1-1 i første periode.

I begynnesen av den andre kriget han inn 2-1, en scoring som måtte sjekkes på video før den ble godkjent.

– Et klassisk mål etter ren fight foran keeper. Jeg skjønner at de måtte sjekke den, sier han.

Kom til klubben som 12-åring

29-åringen er en av Vålerengas mest trofaste spillere ettersom han har vært i klubben siden han var tolv år. Det er Vålerenga som har formet han som toppspiller etter oppveksten i Bærum. Han har vært med på alle opp- og nedturene og ikke minst ventingen på at den nye versjonen av Jordal Amfi skulle bli ferdig.

– Nå er vi her og kan bygge noe nytt. Vi vant på det vi sjøl syntes var en spillemessig dårlig dag, sier han.

Men det sto kanskje i stil med hele åpningsdagen. Øsende regnvær ute, kun 200 tilskuere på grunn av koronasituasjonen, lydanlegg som knapt virket da kulturminister Abid Raja foretok åpningen, problemer med både is og tidtaking.

Men alt sammen karakterisert som små barnesykdommer i en herlig, moderne ishockeyhall.

Lang ventetid

7. januar 2017 ble siste kampen spilt i den gamle arenaen med 1–4-tap mot Frisk Asker. Så oppsto det en rekke problemer og forsinkelser med byggingen og leieperioden i Furuset Forum måtte forlenges med ett år.

Forrige sesong ble avsluttet med et pinlig 1-5 tap for Grüner i Grünerhallen.

Denne lørdagen så plutselig alt mye bedre ut.

Tre seire av tre mulige

Vålerenga, som ikke har vunnet kongepokalen siden 2009, har åpnet serien med tre seire av tre mulige.

– Men vi må opp mange hakk allerede i neste kamp mot Sparta, sier en som alltid nøktern hovedtrener Roy Johansen.

Tidligere VIF-stjerne Mats Zuccarello var blant de mange gjestene og han like det han så.

– Oslo har endelig fått en moderne hockeyhall, sa Zuccarello til TV2. Han vet ikke når hockeyligaen i NHL fortsetter.

Men han vet at Vålerenga har fått et nytt hjem de vil skape mye moro i.

PS. Neste kamp for VIF er borte mot Sparta tirsdag, så kommer Stavanger Oilers til Jordal kommende lørdag.

Vålerenga – Grüner 4-1 (1-1, 2-0, 1-0)

Nye Jordal amfi: 200 tilskuere.

1. periode: 0-1 (2.30) Carl Axel Troed Wassenius (Christoffer Larssen Berger, Joachim Sommer Nielsen), 1-1 (8.45) Jonas Oppøyen (Daniel Sørvik, Colin Spaberg Olsen).

2. periode: 2-1 (23) Oppøyen (Thomas Olsen, Albind Lindgren), 3-1 (25.53) Tobias Lindström (Kalle Ekelund, Sondre Olden).

3. periode: 4-1 (50.18) Olsen (Axel Sundberg).

Utvisninger: Vålerenga 4 x 2 min., Grüner 5 x 2 min.