Sport

Første hinder for Rosenborg

I dag starer Rosenborg ferden mot gruppespillet i Mesterligaen.

Fra 1995 og frem til desember 2007 var Rosenborg fast inventar i gruppespillet i fotballverdens jeveste klubbturnering. Nå er det altså gått ti år siden sist. I dag står første hinder på veien mot Europa for tur når irske FC Dundalk venter på bortebane.

– Det er en tøff bortekamp, og i Europa er det vi gjør defensivt veldig viktig. Samtidig vet vi at vi er gode offensivt. Vi håper å være solide bakover og få med oss et godt resultat, sa Johan Lædre Bjørdal til rbk.no før avreise.

Tøffe år

Til tross for at RBK har vunnet fire seriegull (inkludert fjorårets), har de ikke lykkes med å ta seg videre fra kvalifiseringsrundene i Mesterligaen. I 2010 spilte de seg til playoff-runden, men der røk de på bortemål for FC København etter 2-1 hjemme og 1-0 borte. Dette er altså det nærmeste RBK har vært Mesterligaen på ti år. Det har blitt to opptredner i Europaligaens gruppespill, men det er Mesterligaen de drømmer om i Trondheim. Da må Dundalk beseires over to kamper.

– Vi vet at de er et godt lag, og at vi selv må være på vårt beste, skal vi få et resultat, sier Lædre Bjørdal.

Følg Dagsavisen på Facebook og Twitter!

Begge sliter

Dundalk tok seg inn i første kvalifiseringsrunde på samme måte som Rosenborg, ved å vinne den hjemmlige serien i fjor. Men akkurat som Rosenborg har Dundalk slitt mer denne sesongen og ligger nå på annenplass, ni poeng bak Cork City og to kamper mer spilt. I forrige seriekamp slo de Bohemians 1-0 etter en sen scoring. Dundalks forsvarsspiller Seán Hoare har likevel god tro på laget.

– Selvtilliten er høy og det var viktig at vi fikk bygd opp litt momentum før Rosenborg-kampen. Vi har ikke mange skader så alle gleder seg til kampen, sier han til Dundalks hjemmeside.

– Ingenting er som de europeiske kveldene. Jeg vet det er en klisjé, men supporterne våre kan virkelig være vår 12. mann, legger han til.

Returoppgjøret spilles på Lerkendal 19. juli.

Mer fra Dagsavisen