Sport

– Først var det digg med et par fridager. Nå er jeg drittlei

Vålerenga kan tidligst gjenoppta organisert trening 31. mars. VIF-back Christian Dahle Borchgrevink (20) kjemper mot fotballsuget og kjedsomheten mens koronaviruset herjer.

Bilde 1 av 2

– Det blir mye hjemmesitting. Man går kun ut for det nødvendige. Eline (kjæresten) har sett nok av meg de siste dagene, sier en humrende Borchgrevink til Dagsavisen.

– Når var din forrige trening med VIF?

– Siste fellestrening var torsdag, det var da det smalt. Vi trodde vi skulle spille treningskamp mot Odd dagen etter, men etter treningen fikk vi beskjed om at «nei, det blir ikke kamp likevel. Ta fri over helgen». Da skjønte vi vel hvor det bar hen, svarer 20-åringen, og viser til situasjonen med koronaviruset.

Nå følger han klubbens og myndighetenes råd for å unngå smitte. Men kjedsomheten slipper han ikke unna.

– Torsdag tenkte jeg at det kanskje kunne være litt digg med et par fridager. Nå er jeg drittlei. Torsdag føles som en evighet siden nå, sier Vålerenga-backen.

Les også: Her scorer han for Vålerenga som 11-åring. Nå har han spilt seg til fast plass (DA+)

Kampen mot brakkesyken

– Du er ikke alene. Det er mange som kjenner på brakkesyke om dagen. Hvordan takler du den?

– Jeg og Eline satt nettopp og snakket om det. Hva skal vi finne på? Vi må finne på noe å gjøre. Det går ikke å bare se TV-serier hele tiden.

– Juventus-stjernen Paulo Dybala prøver å lære seg diverse kokkekunster i fotballpausen. Noe for deg?

– Det er ganske aktuelt å gjøre som Dybala, ja. Man får finne noen nye retter å lage, svarer Borchgrevink.

Kjedsomhet til tross, koronaviruset stopper ikke Borchgrevink og resten av Vålerenga-spillerne fra å trene. De må imidlertid trene for seg selv. Også trening i små grupper frarådes, sier VIF-backen, som trener hardt for seg selv.

– Jeg ligger ikke på latsiden. Da det ble klart at vi ikke kunne ha fellestreninger mer, fikk vi kjapt tilsendt individuelle treningsprogram fra fysioterapeutene. Det blir to treningsøkter seks dager i uken. Løping ute hver eneste dag, pluss en styrkeøkt hjemme i stua, beretter Borchgrevink, som tirsdag tok en løpeøkt rundt Sognsvann i Oslo.

Les også: Permitteringer nærmer seg i Vålerenga (DA+)

Saken fortsetter under bildet

Christian Dahle Borchgrevink ved Sognsvann. Foto: Privat

Borchgrevink ved Sognsvann i Oslo tirsdag. Foto: Privat

– Så prøver jeg å spille litt fotball for meg selv i tillegg. Jeg finner en bane i nærheten og leker litt med ball. Trikser litt.

– Spiller litt mot kjæresten?

– Meget tvilsomt at jeg får henne med på det, svarer han humrende.

Usikkerhet rundt seriestarten

Fotballforbundet har gjort det klart at Eliteserien 2020 tidligst begynner i mai. Men tror VIF-backen det er realistisk?

– Godt spørsmål. Per i dag kan jeg vanskelig se for meg at det blir noe fotball i mai, men det er umulig å si. Man er litt i limbo.

I tillegg er det økonomiske faktorer å tenke på. Kan norske eliteseriespillere bli permittert i hopetall, og eventuelt når? Det er noe Norsk Toppfotball og spillerforeningen NISO skal diskutere.

– Jeg tror ikke Vålerenga er blant de mest sårbare. Det er ikke noe frykt fra min side nå. Men det er greit å ha samtaler med NISO og klubben.

– Hvordan påvirkes fotballformen av alt det som skjer nå?

– Selve formen mister man ikke. Nå løper man så mye uansett. Blir det fellestreninger igjen om to uker, er det ikke så ille. Men man kommer jo litt ut av flyten, innrømmer Borchgrevink.

Les også: All norsk idrett stanses

– Hva hvis det går flere måneder før spillerne kan trene sammen igjen? Bare løping i månedsvis?

– Det er verre. Det ville også vært tungt mentalt. Vi er jo fotballspillere, ikke langdistanseløpere, poengterer backen.

Fra leiligheten på Grünerløkka merker han på omgivelsene at ting ikke er som vanlig.

– Det er lite rushtrafikk, færre folk i gatene. Folk holder seg stort sett hjemme, og prøver å holde litt avstand til hverandre ute. Slik er det med meg også. Jeg har hjulpet litt til med å handle for besteforeldrene mine, men ellers har jeg vært veldig lite ute for å møte folk, sier Borchgrevink.

Mer fra Dagsavisen