Formasjonsbyttet førte til ny seier for Vålerenga

(Vålerenga – Avaldsnes 2-1): Vålerenga jaktet sin tredje strake seier da Avaldsnes kom på besøk til hovedstaden. Bortelaget gjorde det lenge vanskelig for VIF.

INTILITY ARENA (Dagsavisen): I ny formasjon skulle Vålerenga tidlig ta kontroll på kampen mot Avaldsnes. Gjestene overrasket VIF og gikk tidlig i ledelsen, men hjemmelaget viste kvalitet da de snudde kampen i andreomgang.

Dagsavisen møtte Vålerengas nye midtbanespiller, Sigrid Heien Hansen, til intervju tidligere denne uka. Her fortalte hun blant annet om at VIF måtte være på fra start for å slå Avaldsnes. Det var de ikke.

Tung start, igjen

For det ble en tung start for Vålerenga, som det har vært i de fleste av VIFs første kamper denne sesongen. Etter kun to minutter rotet hjemmelaget bort ballen på egen banehalvdel, og Avaldsnes´ Hanna Dahl fyrte av et skudd fra distanse i tverrliggeren. Like etter kom bortelaget til innlegg, og Rasheedat Ajibade vant duellen i feltet. Hannah Seabert i Vålerenga-målet fikk noe kontakt med ball, men klarte ikke hindre at Avaldsnes gikk i ledelsen.

Det skulle ta en god stund før VIF kom ordentlig med i kampen. Avaldsnes så ut til å ha god kontroll, og skapte de største sjansene uten å øke ledelsen. Det skulle ta 40. minutter til Vålerengas første gode målsjanse ved Ajara Njoya, som avsluttet like utenfor stolpen. På overtid av førsteomgang fikk hjemmelaget mulighet på dødball. Frisparket fra Sherida Spitse var presist slått, men midtbanekollega Dejana Stefanovic fikk ikke avsluttet på mål.

Endret formasjon

Noe måtte gjøres. VIF startet førsteomgang i sin nye 4-5-1 formasjon, men i pausen ble Stefanovic byttet ut med spiss Synne Jensen. Dermed gikk Vålerenga tilbake til 4-4-2 som de har startet sesongen med. Det så lenge ut som et ineffektivt VIF-lag lenge i andreomgang, men etter 69 minutter skulle det endelig løsne for hjemmelaget. Vålerengas stortalent Celin Bizet Ildhusøy dro seg nydelig forbi bortelagets høyreback på kanten utenfor 16-meteren og avsluttet. Skuddet var hardt, og hardt nok til at Victoria Esson i Avaldsnes-buret ikke maktet å holde ballen i henda. Returen fløy høyt til værs, og på den avgjørende duellen inni feltet var det VIFs midtstopper, Ingibjörg Sigurdardóttir, som steg høyest. Islendingen sørget dermed for fortjent utligning.

Vålerenga fortsatte med å styre mot slutten av kampen, og nok en gang skulle de snu kampen i sluttminuttene. Etter noen tilfeldigheter får Vålerengas spiss Ajara Njoya en høy ball i bakrom. Angriperen viste klasse da hun kjempet seg til første touch på ballen, og kom seg forbi Avaldsnes-stopperne. Alene med keeper var hun sikker, og Vålerenga gikk i ledelsen like før tillagt tid. Resultatet holdt seg ut overtiden på fem minutter, og VIF vant igjen 2-1 med sin tredje strake seier i Toppserien.

Toppserien kvinner fredag, 4. runde:

Vålerenga – Avaldsnes 2-1 (0-1)

Intility Arena: 200 tilskuere.

Mål: 0-1 Rasheedat Ajibade (5), 1-1 Ingibjörg Sigurdardóttir (69), 2-1 Ajara Njoya (89)

Vålerenga (4-5-1): Hannah Seabert – Stine Pedersen Ballisager, Ingibjörg Sigurdardóttir, Maruschka Waldus, Andrine Tomter – Celin Bizet Ildhusøy, Sigrid Heien Hansen, Sherida Spitse, Dejana Stefanovic, Rikke marie Madsen – Ajara Njoya