Sport

Forlot Lyn for å få et løft i karrieren

Filip Møller Delaveris opplever en eksplosiv høst. Talentet forlot Lyn for å utvikle seg.

18-åringen er et av høstens mest spennende navn i norsk fotball. Odds unge juvel er nå midt i en tabloid storm om hans framtidige kontrakt med Odd der agenten Morten Wivestad er sentral med hensyn til påståtte lønnskrav.

Lørdag møter Odd og Delaveris Vålerenga, en klubb han ikke vurderte for sitt neste steg i karrieren. Vi snakket med Delaveris før stormen om hans egen kontrakt brøt ut.

Fikk orden på fysikken

– Jeg spilte ungdomsfotballen i Lyn da jeg gikk på NTGU, men trengte et løft. Derfor flyttet jeg til Skien for å begynne på Norsk Toppidrettsgymnas (NTG) der. I Odd har jeg hatt et dyktig støtteapparat som først og fremst har fått orden på fysikken min. Jeg var ganske ukoordinert, sier Delaveris til Dagsavisen.

Han er oppvokst på Slemdal og startet fotballlivet sitt i Ready før han gikk til Lyn. Der avanserte han i de forskjellige årsklasser og spilte fire kamper for Lyn G19 i interkrets da han var 15 år gammel.

Følg Dagsavisen Oslo på Facebook!

Fra årgang til årgang

Den aller siste kampen spilte han 19. mai det året da det ble 2-8 tap for Lillestrøm.

Han nevner først og fremst Eirik Bie av trenerne i Lyn som var viktig for ham da han gikk fra årgang til årgang i Lyn.

Nå har han scoret i de tre siste kampene for Odd og bidro sterkt til å slå KFUM ut av cupen. Et KFUM-lag som ønsket å leie ham i sommer da han fortsatt hadde lite spilletid på A-laget til Odd.

– Filip har utviklet seg veldig og har rett og slett spilt seg inn på laget, sier Odd-trener Dag-Eilev Fagermo til Dagsavisen.

Har fått inn taktskifte

– Hva var det du først og fremst måtte forbedre?

– Det handlet om å finne balansen i kroppen min. Koordinasjonen. Når den var på plass var det hurtigheten jeg ville jobbe med. Som ung hadde jeg bare ett gir. Nå har jeg fått opp hurtigheten og er blitt flinkere med taktskiftet, sier han.

Utviklingen er også oppdaget av Norges Fotballforbund. Nå står han med seks landskamper for U18-landslaget og debuterte for U20-landslaget i år.

Delaveris har kontrakt med Odd til sommeren 2020 og det er forlengelse av den kontrakten det nå er en smule støy rundt. Ifølge VG er det et skille på 7.500 kroner i måneden på hva agenten krever på vegne av spilleren og hva Odd kan tilby.

Odd ligger på bronseplass i Eliteserien, 16 poeng foran VIF foran lørdagens møte i Skien. Vålerenga har nå ni kamper på rad uten seier.

PS. Filip Møller Delaveris er født 10. desember 2000 og har så langt vært i tre klubber: Ready, Lyn og Odd.

Mer fra Dagsavisen