Sport

- Forferdelige kamper

Ett tap og en remis i de to siste kampene. - Forferdelige kamper, konkluderer Magnus Carlsen det med.

Vishwanathan Anand åpnet med den såkalte siciliansk åpningen, og den åpningen er regnet for å være det mest offensive forsvaret enn et mer vanlig Berlin-forsvar. Inderens åpning kan vitne om at tirsdagens seier har gitt ham selvtilliten tilbake.

Magnus Carlsen fikk for lite ut av sin åpning, men greide å snu det og kom på offensiven. Denne offensive greide han ikke å få så mye ut av.

 

Fordel Anand

Aage Sivertsen skriver bok om Magnus Carlsen. Han mener at gårsdagens remis var en klar fordel for Anands parti.

Inderen tok en knusende seier over Magnus Carlsen i det tredje partiet tirsdag. Sivertsen mener at Magnus Carlsen ville havnet bakpå om han ikke vant gårsdagens parti med hvite brikker.

- Dette kan ha vært det viktigste partiet i VM-kampen. Fordi det var psykologisk viktig om han vant, spilte uavgjort eller tapte. Remis var en psykologisk seier for Anand, mener Sivertsen

 

Fordel Carlsen

Andre igjen mener at det kan være en fordel for Magnus Carlsen. Da peker de først og fremst på de fysiske fordelene som han får gjennom lange remisspill.

Om hvem som har det psykiske overtaket, svarte begge på pressekonferansen etter kampen i går:

- Vet ikke, og Magnus Carlsen tilføyde:

- Så lenge det står likt med poeng, ja, så der det jo likt. Men jeg har ikke vært god nok, og nå har jeg hatt et par forferdelige kamper.

 

Første VM-tap

Med sitt tap tirsdag gikk Magnus Carlsen på sitt første VM-tap noensinne: I fjor sto det også uavgjort etter fire kamper, men alle de fire partiene hadde endt med remis. Nå har de én seier hver.

Kanskje var det tapet tirsdag Magnus Carlsen bar preg av i går. Han virket lite komfortabel på pressekonferansen etter kampen. Anand virket mye mer komfortabel. Carlsen ville heller ikke snakke med NRK etter pressekonferansen, og virket i dårlig humør.

I dag har spillerne fri. Den dagen bør han bruke til blant annet å forbedre åpningsspillet sitt skal han klare å forsvare VM-tittelen sin.

Mer fra Dagsavisen