Sport

Fordel Vålerenga

ISHOCKEY: Utgangspunktet er enkelt. Med seier i kveld er Vålerenga seriemester.

For første gang på ti år blir seriemesterskapet i ishockey avgjort i siste serierunde. Attpåtil er det de to vinnerkandidatene som møtes. Stavanger Oilers leder med ett poeng, men det spiller ingen rolle. Kveldens vinner er seriemester, uansett om det må forlengning og straffeslag til.

- Alle vet hva som gjelder. Vi tar med oss den gode følelsen vi alltid har på hjemmebane, sier VIF-trener Espen Knutsen til Dagsavisen.

Og den kan laget dyrke. På de fem siste årene har Stavanger vunnet bare to ganger på 16 kamper. Men: Da Oilers vant sluttspillet i 2010 og 2013 vant de to kamper på Jordal som måtte vinnes.

Begge lag vant sine kamper i helgen og sto imot det presset i gullkampen begge har følt. Det virker som Vålerenga har hatt mest flyt etter OL-pausen der VIF hadde hele fem spillere med.

- Det var bare positivt. Spillerne i troppen fikk god trening, og vi kjørte høy intensistet vi som var hjemme, sier Knutsen.

- Vi har oddsen imot oss. Vålerenga har dominert mot oss i Jordal de siste sesongene. Men vi har vunnet de viktige kampene som vi har måttet vinne der tidligere. Dette er en slik viktig kamp. Vi vil gjerne bli seriemester og få med oss hjemmebanefordelen inn i sluttspillet, sier Martin Strandfeldt til Stavanger Aftenblad. Laget kommer til kampen med stor defensiv trygghet. Oilers-keeper Ruben Smith stanset 25 av 25 skudd mot Sparta lørdag. Det var sjuende gang denne sesongen, ny klubbrekord for Oilers.

reidar.sollie@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen