Fotball

Fordel Chelsea etter uavgjort

(Paris Saint-Germain - Chelsea 1-1). Det er fordel Chelsea og Jose Mourinho foran returmøtet mot Paris. Zlatan Ibrahimovic mente hjemmelaget burde vunnet i tirsdagens mesterligamøte.

Av Stian Grythaugen og Petter Bøifot

Zlatan Ibrahimovic mener Paris Saint-Germain var uheldig som ikke slo Chelsea i det første møtet i mesterligaens åttedelsfinale tirsdag. Kampen i Paris endte 1-1.

– Vi gjorde en taktisk bra kamp og skapte mange gode sjanser. Keeperen til Chelsea gjorde mange gode redninger, i tillegg hadde vi litt uflaks på baklengsmålet, sa svensken til Viasat etter kampslutt på Parc des Princes.

Han mente hjemmelaget hadde marginene mot seg i storkampen.

– I dag hadde vi uflaks, forhåpentlig har vi flaks neste gang, smilte Ibrahimovic.

Respekt for Mourinho

Selv hadde han flere brukbare muligheter til å komme på scoringslista, men mål ble det ikke.

– Det kjentes veldig bra. Jeg skulle holde meg på topp og forvalte de sjansene som kom. Med litt flaks kunne jeg gjort ett eller to mål, sa Zlatan.

På spørsmål om hans forhold til Chelsea-manager José Mourinho, svarte svensken:

– Vi hadde en fantastisk tid sammen (i Inter). Han har gjort det fantastisk bra etterpå, og jeg har gjort det fantastisk bra. Det er en stor trener og en stor spiller.

Mange sjanser

Paris Saint-Germain skapte en rekke sjanser i den første åttedelsfinalen, men et effektivt Chelsea og en keeper i storform sikret 1-1 og engelsk fordel.

– Et godt resultat mot et veldig godt lag med fantastiske offensive spillere, sa Chelsea-manager José Mourinho ifølge ITV etter kampen.

Branislav Ivanovic ga Chelsea ledelsen på lagets første skikkelige sjanse etter 36 minutter. PSG skapte på sin side sjanse på sjanse, men klarte til slutt bare 1-1 foran egne fans. En Edinson Cavani-scoring ni minutter etter pause brakte balanse i regnskapet.

Dermed tar Chelsea med seg et bortemål tilbake til London, og Mourinhos lag har en enestående sjanse å sikre avansement til kvartfinalen.

– Det blir en enorm kamp, den største for oss denne sesongen. Vi har et lite overtak, men det kommer til å bli vanskelig, sa Ivanovic i et intervju vist på Viasat 4.

PSG må på sin side score på Stamford Bridge i returen for å ta seg videre, ellers blir årets mesterliga en ny nedtur for den regjerende franske seriemesteren.

Forsvarsscoring

Det var Chelsea som tok ledelsen etter 36 minutter i Paris, og det var forsvarsspiller Ivanovic som igjen viste hvor målfarlig han er.

I tillegg fikk han god hjelp av forsvarskollegene. John Terry slo innlegget fra venstre, mens Gary Cahill stusset ballen perfekt til Ivanovic. Han headet ballen sikkert i mål.

Fram til scoringen hadde PSG skapt kampens eneste sjanser, men et svært effektivt Chelsea kunne gå til pause med 1-0-ledelse.

Thibaut Courtois hadde flere kvalifiserte redninger, fra både Blaise Matuidi, Zlatan Ibrahimovic og Cavani.

– Hadde det ikke vært for keeperen deres ville vi vunnet denne kampen, sa PSG-stopper og tidligere Chelsea-spiller David Luiz.

Markeringssvikt

I annen omgang fortsatte hjemmelaget å angripe, og etter 54 minutter fikk PSG lønn for strevet. Maxwell fant en umarkert Cavani i feltet, og uruguayaneren fikk en lett jobb med å heade ballen bak Courtois.

Noen minutter senere var PSG svært nær å ta ledelsen, men Courtois og en César Azpilicueta på streken reddet Chelsea.

Chelsea slet litt med tempoet utover i kampen, men det hadde sin naturlige forklaring, ifølge Mourinho.

– Fem av spillerne mine har ikke trent siden vi møtte Everton (11. februar), og det merket vi, sa portugiseren.

Ni minutter før full tid driblet en Cavani i storslag seg til en ny stor sjanse, men avslutningen gikk noen centimeter på feil side av stolpen.

På overtid hadde Ibrahimovic sjansen til å avgjøre, men Courtois vartet opp med en ny feberredning. (NTB)

KAMPFAKTA

Mesterligaen fotball menn tirsdag, åttedelsfinaler 1. kamp:

Paris Saint-Germain (Frankrike) – Chelsea (England) 1-1 (0-1)

Mål: 0-1 Branislav Ivanovic (36), 1-1 Edinson Cavani (54).

46.146 tilskuere.

Sjakhtar Donetsk (Ukraina) – Bayern München (Tyskland) 0-0

34.187 tilskuere (i Lviv).

Rødt kort: Xabi Alonso (65), Bayern München.

Mer fra Dagsavisen