Fotball

– Forbilledlige SIF

I går la Norges Fotballforbund (NFF) fram rapporten om den økonomiske ståa i norsk toppfotball. SIF og MIF får skryt. VIF sliter fortsatt.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): Først en begrepsredegjørelse:

NFF deler økonomien i klubbfotballen inn i tre soner. De som lever i grønn sone har en solid og sunn økonomi. De som lever i gul sone, lever i grenseland. Og klubber i rød sone må lage handlingsplan for å vise veien ute av et økonomisk uføre.

Strømsgodset og Mjøndalen ligger trygt i grønn sone. Vålerenga må fortsette sin handlingsplan for å komme på trygg grunn.

Strømsgodset fikk rundt 70 millioner kroner for salget av Martin Ødegaard. Som Dagsavisen tidligere har skrevet skal ikke pengene brukes til innkjøp av nye, dyre spillere. De skal brukes til anlegg og spillerutvikling.

LES SAKEN HER: Vil ikke røre Martin-pengene

– Forbilledlig, sier fotballpresident Yngve Hallén til Dagsavisen.

– Dette vil sørge for at Strømsgodset har sikre inntekter i årene framover. Dessuten betyr det at de investerer i noe som gir dem økt markedsverdi, fortsetter han.

– Det er slik vi må jobbe i Norge. Vi må investere i humankapital, blant annet i gode trenere, sier leder av lisensnemnda i NFF, Rune Nordhaug. Og å investere i utvikling, viser at det ikke tenkes kortsiktig.

– Strømsgodset var forferdelig økonomisk fram til 2010. Nå har de renset opp og virkelig gjort jobben, legger Yngve Hallén til.

– Tidligere var utgiftsnivået altfor høyt. Økonomisk står norsk toppfotball langt bedre enn tidligere. I tillegg har vi fått noen flaggskip som viser veien – klubber som SIF, MIF, Haugesund, Rosenborg, Molde og Bodø/Glimt, ramser han opp. I Mjøndalen er det ingen spillere som kan leve av fotballønna alene.

LES OGSå: Hansen på handletur

– Dette vitner også om en sunn drift. For fram til rundt 2010 var lønnsnivået i norsk toppfotball altfor høyt, mener NFF-presidenten.

– Mjøndalen gjør det kjempebra, ja, kanskje over evne, er attesten.

LES OGSå: Klubbene på rett vei

Mer fra Dagsavisen