Sport

Forberedt på straffedrama

Norge har spilt uavgjort mot Brasil i de to siste kampene de har møtt dem. Nå frykter de at kvartfinalen kan bli avgjort på straffer.

LONDON (Dagsavisen): Da landslagstrener Thorir Hergeirsson på treningen i går spurte hvem av jentene som kunne tenke seg å stå fram på nasjonens vegne, og skyte straffe, var Heidi Løke raskt oppe med armen.

Gjort det før

- Jeg har skutt straffer før i tilsvarende situasjoner, og gjør det gjerne igjen, sier Heidi Løke, som likevel håper kampen er avgjort til Norges fordel før det.

- Men jeg har sagt meg villig. Og jeg tror det er viktig at vi rutinerte står fram, sier Heidi til Dagsavisen.

- Men du skyter vel aldri straffer på landslaget ellers?

- Nei. Der er det mange andre som er bedre enn meg. Men jeg har et godt skudd, og jeg føler at de sitter, sier Heidi, som ikke har vist samme form i OL, som hun gjorde i VM og EM.

Hvem som skal ta staffer for Norge, om det står uavgjort etter ekstraomganger i formiddag, er ennå ikke avgjort. Men Hergeirsson har sju navn på blokka som alle har sagt seg villig til å ta ansvar.

- De som vanligvis tar straffer, som Linn Jørum Sulland, Tonje Nøstvold og Linn Kristin Riegelhuth Koren er alle klare. I tillegg har vi noen høyrehendte som Heidi Løke og Karoline Dyhre Breivang, forklarer landslagstreneren.

Trener på det

Det er sjelden håndballkamper blir avgjort på straffer, men når det skjer, gjelder det å være godt forberedt,

- Vi trente på det da vi møtte Spania til treningskamp før OL, sier islendingen, og håper også kampen er avgjort før den tid.

For få uker siden var det ingen som ville tenkt tanken på at Norge skulle tape for Brasil i et OL. Langt mindre at de skulle tape to kamper, og spille en uavgjort av fem.

- Vi er ikke like mye på hugget nå som i VM. Hva som er årsaken vet jeg ikke. Vi har ikke blitt noe dårligere siden jul. Men vi har hele tiden sagt at vi er i en tøff gruppe, hvor alle kan slå alle. Selv om vi ikke er dårligere, så er de vi møter blitt bedre, sier Heidi Løke.

- Men selv om de andre er blitt bedre, har ikke Heidi problemer med å se at Norge har vært dårlig i perioder.

- Vi har gjort feil i angrepsspillet, men jeg har tro på at dette ordner seg, sier hun.

Et pressetreff med jentene, er vanligvis en sprudlende affære. Men på treningsfeltet, hvor Usain Bolt tok de siste treningsløpene før sin fantastiske 100 meter, var det lite latter. Heller en dempet optimisme.

tom.vestreng@dagsavisen.no

Mer fra Dagsavisen