Fotball

Føler full tillit fra styret

DRILLO-SAKEN: I går skrev et enstemmig styre i Norges Fotballforbund under på den mye omstridte protokollen som omhandlet Drillo-saken.

ULLEVAAL STADION (Dagsavisen): I går var det et ordinært styremøte i Norges Fotballforbund (NFF). Som vanlig skulle protokollen fra forrige møte godkjennes og underskrives. Der heter det blant annet:

«Styret diskuterte den sportslige situasjonen for A-herrer. Forbundsstyret var kjent med at Egil Olsen var langt nede etter Sveits-kampen og ga uttrykk for manglende energi og krefter. Resultatene i 2013 har heller ikke vært gode. Det ble diskutert om ny landslagssjef skal ta over hovedansvaret også for de to siste kampene og eventuelt playoff kamper. Forbundsstyret var enig i at det kunne være en god løsning at ny landslagssjef overtok ledelsen av laget fra dette tidspunkt. Dette forutsetter dialog og aksept fra Egil Olsen. Forbundsstyret ser dette som en god løsning dersom Høgmo kan frigis i Djurgården til disse kampene, og at dette er en løsning Egil Olsen kan akseptere.»

Prosessen

Denne protokollen skrev samtlige av de åtte styremedlemmene under på. Men så var det selve prosessen.

- Mener styret at dette ble gjort på en god måte, Yngve Hallén?

- Ja.

- Og det er du helt ærlig på?

- Ja, kommer det kontant fra fotballpresidenten.

- Dere nevner i protokollen at Drillo manglet energi og kraft etter Sveits-kampen. Gjorde han det da han kom tilbake før dette styremøtet 26. september også?

- Det må du spørre Drillo om.

- Så styret har full tillit til deg?

- Alle i styret har full tillit til hverandre, svarer Hallén.

Lang dag

Det ble en lang dag med mye venting for pressekorpset som hadde samlet seg i foajeen på Ullevaal i går før Yngve Hallén dukket opp klokka 19.25.

Men anløp til dramatikk hadde det likevel vært. For nøyaktig klokka 17.35 gikk brannalarmen. Ikke en eneste journalist eller kameramann gjorde antydning til å forlate lokalet. Tvert om. Alle ble plutselig skjerpet. For nå måtte jo hele forbundsstyret med Yngve Hallén i spissen komme til utgangen.

Det gjorde de ikke. Og da brannvesenet kom klokka 17.55, måtte de to brannmennene gå spissrotgang mellom alle journalistene.

Men så stilnet brannalarmen, og mediesjef i NFF, Svein Graff, dukket opp. Han måtte gi svar på de første spørsmålene. Og han var ikke like klar på at prosessen rundt Drillos avgang hadde vært like ryddig.

- Når det har blitt så mye støy, kunne ting vært gjort annerledes, sier han.

Han mener at støyen har kommet av at Drillo har hatt et annet inntrykk av den enn det NFF har hatt.

Advokathjelp

I går ble det også kjent at Drillo har søkt advokathjelp når det gjelder hans avgang som landslagstrener fra en som er ekspert på arbeidsrett.

- Ja, vi har fått brev fra advokaten til Egil Olsen, og det skal vi svare på, forteller Svein Graff.

- Så får motparten vurdere om de vil ta et rettslig skritt, fortsetter han.

Høgmo informerte

Med på deler av styremøtet var også Per-Mathias Høgmo. Han rapporterte om de to landskampene han har ledet, og om hvordan han ser på tida framover.

Under Drillo-prosessen mener mange at Nils Johan Semb også har blitt vingeklippet som toppfotballsjef.

- Vi har ikke gått inn på Sembs rolle. Han er toppfotballsjef, og jeg har hatt dialog med han, som han syns har vært gode, sier Yngve Hallén.

tor.karlsen@dagsavisen.no

Drillo-saken

På styremøtet 26. september vedtar styret muligheten for at Per-Mathias Høgmo umiddelbart kan overta etter Drillo, hvis Drillo selv er enig.

Etter styremøtet ble Drillo spurt av Hallén om det var greit for han å slutte. Ja, sa Drillo da.

27. september ble trenerskiftet offentliggjort.

I et TV-intervjue sa Drillo at han følte seg presset til å si ja. Hallén/Siem mener noe annet.

Mer fra Dagsavisen