Sport

Følelsesladd medaljesuksess

OL: De norske langrennsjentene viste følelser og samhold etter dagens OL-suksess. Løperne var preget av bortgangen til Astrid Uhrenholdt Jacobsens bror.

Marit Bjørgen gikk inn til et klart gull i Roza Khutor, mens OL-debutant Heidi Weng tok bronsemedaljen. Etter målgang tok flere av de norske løperne til tårene da de fikk spørsmål om hvor tøft det siste døgnet hadde vært.

– Astrid ville gjerne at vi skulle gå for broren hennes i dag, og det gjorde vi. Tankene går til Astrid og hennes familie. Vi klarte å mobilisere i går kveld og fokuserte på å gå for broren hennes, sa en preget Bjørgen til TV 2.

Tøff dag

Kristin Størmer Steira fikk det ikke til å fungere i skisporet lørdag, men det tenkte hun ikke mye på etter rennet.

– Vi er preget av dette, og det har vært en tøff dag. Men vi har prøvd å fokusere så godt som mulig, sa Steira til NTB.

– Astrid har vært utrolig sterk. Det var hun vi tenkte på. Vi står sammen og støtter henne. Likevel hadde vi tre inne blant de fire beste. Det var full fokus under rennet, men etterpå ble det mange følelser.

– Evig takknemlig

Jacobsen takket lagvenninnene via Twitter før lørdagens renn.

«Mine fantastiske jenter ... Dere er min styrke, i tykt og tynt. Takk for sørgebånd. Evig takknemlig, om det blir medaljer eller ei», skrev hun på det sosiale nettstedet.

Jacobsen ønsket sterkt at langrennslaget skulle kjøre på for suksess dagen etter at broren døde.

– Astrid ville at vi skulle gjøre ting så normalt som mulig. Det viser at vi står sammen, og at vi er et sterk lag, sa Steira.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen var ikke tatt ut på laget og gikk derfor ikke lørdagens renn.

Mer fra Dagsavisen