Sport

Flugstad Østberg friskmeldt til Tour de Ski

Ingvild Flugstad Østberg er tatt ut til Tour de Ski.

Ingvild Flugstad Østberg er tittelforsvarer i Tour de Ski og mandag ble det klart at hun er en del av den norske troppen som starter i Lenzerheide i Sveits 28. desember.

Det betyr at hun formelt er friskmeldt etter at hun har fått startnekt i verdenscupen til nå ettersom hun ikke oppfylte kravene til skiforbundets helseattest.

Gjør vuderinger underveis

– Ut ifra en totalvurdering så er det helsemessig forsvarlig at Ingvild starter i Tour de Ski, og det vil bli gjort vurderinger underveis, sier medisinsk ansvarlig Øystein Andersen i Skiforbundet langrenn i en pressemelding.

– Jeg er veldig glad for å være tilbake på startstreken og sammen med gjengen på tur. Det blir selvfølgelig spennende å se hvordan det blir og konkurrere igjen. Kanskje trenger jeg noen renn for å komme i gang og kjenne på hvordan dette fungerer, så får resultatene bli det de blir. Det viktigste nå blir å kjenne på gleden av og være på start igjen, og deretter ta det steg for steg, sier Østberg selv.

Johaugs comeback

Therese Johaug sto over forrige sesongs Tour de Ski da hun prioriterte VM i Seefeld, men nå er hun med i troppen igjen. Hun leder verdenscupen klart og har også som sesongmål å vinne den. Det er ikke noe internasjonalt mesterskap i langrenn i vinter, det neste avvikles i Oberstdorf i 2021.

Les også: Hele programmet: Tour de Ski dag for dag
Troppen:

Kvinner: Therese Johaug (IL Nansen), Heidi Weng (IL BUL), Maiken Caspersen Falla (Gjerdrum IL), Ingvild Flugstad Østberg (Gjøvik Skiklubb), Ragnhild Haga (Åsen IL), Astrid Uhrenholdt Jacobsen (IL Heming), Lotta Udnes Weng (Nes Ski), Tiril Udnes Weng (Nes Ski), Kari Øyre Slind (Oppdal IL), Anne Kjersti Kalvå (Lundamo IL, Team Veidekke Midt-Norge)

Menn: Johannes Høsflot Klæbo (Byåsen), Emil Iversen (Varden Meråker), Erik Valnes (Bardufoss og omegn IF), Simen Hegstad Krüger (Lyn Ski), Didrik Tønseth (Byåsen IL), Pål Golberg (Gol IL), Sjur Røthe (Voss IL), Hans Christer Holund (Lyn Ski), Sindre Bjørnestad Skar (Bærums Verk og Hauger IF), Martin Løwstrøm Nyenget (Lillehammer Skiklub, Team Veidekke Innlandet).

Mer fra Dagsavisen