FKH forlenget VIFs vonde rekke

Vålerenga var best i lange perioder, men Haugesund scoret kampens eneste mål og vant 1-0 i Eliteserien i fotball mandag. VIF har ikke vunnet i serien siden mai.

Av Stian Grythaugen, NTB

Det endte 1-0 i måkebyen. Dermed ledet Haugesund-kaptein Christian Grindheim laget sitt til tre viktige poeng mot gamle lagkamerater fra hovedstaden.

Seieren betyr at Haugesund er tilbake på tredjeplass i Eliteserien og i aller høyeste grad henger med i tetkampen. Kun fire poeng skiller opp til serieleder Brann.

Vålerenga er på sin side nummer ni og styrer mot en tilværelse som middelhavsfarer utover i høsten. VIF har ikke vunnet siden 1-0-kampen mot Lillestrøm 26. mai. Siden har det blitt 0-0 mot Brann (b), 0-3 mot Rosenborg (b), 2-2 mot Bodø/Glimt (h), 1-5 mot Molde (b), 2-2 mot Sandefjord (h) og nå 0-1 mot FKH.

"Fæl" omgang

Til tross for at Haugesund kunne gjenerobre tredjeplassen på tabellen med seier på eget gress mandag, var det Vålerenga som var det klart beste laget før pause.

Etter å ha sett laget sitt slite seg gjennom de første 45 minuttene oppsummerte Haugesund-trener Eirik Horneland omgangen som "fæl", og hadde rett i det. Mål ble det likevel ikke i noen ende av banen.

Det skal hjemmelaget i første rekke takke keeper Per Kristian Bråtveit for. Han gjorde flere gode inngripener.

Etter 20 minutter slapp hjemmelaget med skrekken da Bård Finne, Erik Israelsson og Peter Michael fikk hver sin gode avslutningsmulighet i det samme angrepet. Ingen av dem endte i scoring.

Stølås-treff

Foran annen omgang varslet Haugesund-trener Horneland andre takter fra eget mannskap, og det gikk bare ti minutter før hjemmepublikummet fikk se det de hadde kommet for.

David Akintola fant Alexander Stølås langt bak i feltet, og i et uoppmerksomt Vålerenga-forsvar fikk sistnevnte tid og rom. Avslutningen som fulgte var god, og keeper Adam Larsen Kwarasey kunne lite gjøre med ballen som føk inn i lengste hjørne.

Haugesund fikk betalt for den friske starten, men utover i omgangen ble kampbildet mye det samme som før pause. Vålerenga spilte seg gradvis inn i kampen og overtok initiativet.

De helt store sjansene klarte likevel ikke Ronny Deilas gutter å spille seg til før helt mot slutten. På overtid misset nevnte Peter Michael en kjempesjanse. Savnet av den skadde måltyven Sam Johnson var tydelig hos Vålerenga.

Dermed endte kampen 1-0 til Haugesund.