Hasle/Løren synes det er underlig at Norsk Tipping har trukket tilbake kampen Ullern mot Hasle/Løren. FOTO: BJØRN SIGURDSSON/NTB SCANPIX

Fjerner kamp fra oddsen

KAMPFIKSING: Norsk Tipping har valgt å trekke tilbake kampen Ullern mot Hasle/Løren som spilleobjekt.

For Ullern er helgens møte en opprykkskamp. For Hasle/Løren er også kampen spesiell.

- Vi undres litt over at denne kampen er tatt vekk fra oddsen når vi har vært på plakaten i hele høst, sier lagleder i Hasle/Løren, Roar Bjørklund, til Dagsavisen.

Grunnen til at kampen er fjernet som spillobjekt er at Hasle/Løren har to spillere som nå er tiltalt i den såkalte «kampfiksingssaken».

- Derfor har vi fjernet denne kampen, sier Roar Jødahl i Norsk Tipping.

- Men har Hasle/Løren vært på oddsen tidligere i høst?

- Det har de nok. Men nå er disse spillerne tiltalt, og politiet mener de kan bevise deres skyld. Derfor tar vi ikke med denne kampen nå, svarer han.

 

Kom i sommer

De to spillerne kom til Hasle/Løren i sommer. Den ene kom fra Follo - en av klubbene som er innblandet i kampfiksingssaken - og den andre kom fra Rustad.

- Dette er absolutt fine gutter, og vi har ikke noe å utsette på dem. Det spørs om det hadde fått samme behandling om de hadde vært etnisk norske, undrer Roar Bjørklund, som også undres hvorfor det har tatt over to år før det kom en avklaring.

Han synes dette nå blir en litt merkelig kamp. Ullern kjemper om opprykk og har like mange poeng, 60, som Hauerseter. Men Ullern har en klart bedre målforskjell. Hasle/Løren ligger på en trygg femteplass.

- Ullern må nok slå oss om skal de være sikre på et opprykk, sier Roar Bjørklund.

 

Fem spillere tiltalt

Det var sist mandag at det ble tatt ut tiltale mot fem spillere - tre fra Follo og to fra Asker. Kampene det dreide seg om var Follo mot Østsiden (3-4 etter at Follo hadde ledet 3-0) og Frigg-Asker 7-1.

Nylig kom også tidligere agent Knut Høibraaten ut med boka «Fotballagenten», der han blant annet hevder at en kamp mellom Moss og Aalesund for åtte år siden også var fikset.

 

Frykter press

Det vil ennå ta noen måneder før saken kommer opp for retten. Men nå frykter statsadvokat Asbjørg Lykkjen at de tiltale og vitner kan bli utsatt for press. Hun frykter det kan dukke opp personer, når hovedforhandlingene nærmer seg, som vil prøve å få de tiltalte og vitner til å trekke sine tidligere forklaringer eller til å endre dem.

- Det er vanskelig å si konkret hva slags miljø som står bak, men vi kan se antydninger til at dette er et miljø som kan utøve press på dem som blir involvert i det, og jeg tror vi kanskje kommer til å få se noe mer av det på et senere tidspunkt, sier statsadvokat Lykkjen.

tor.karlsen@dagsavisen.no