Fjerde strake seier til Vålerenga

(Vålerenga - Lillehammer 3-2). Her er formlaget i norsk hockey akkurat nå. VIF vant sin fjerde kamp på rad etter at det kontroversielle vinnermålet kom 17 sekunder før slutt på Jordal amfi torsdag kveld.

Av Reidar Sollie og Geir Andreassen

Lillehammer kom til Jordal som underdogs, men maktet å heve seg og leverte en kamp som var like jevn som resultatet tilsier. Det ble også mye støy etter VIFs avgjørende scoring. Da Lillehammer utlignet til 2-2 tre og et halvt minutt før slutt, var de fleste av de nesten 3.000 tilskuerne forberedt på forlenget spilletid.

Det ble det ikke noe av. For i power play fikk VIF inn utligningen 17 sekunder før slutt. Filip Gunnarsson fikk gleden av å sende pucken i buret. Lillehammer protesterte og mente han slo inn pucken med hånda. Men etter litt videoanalyse ble målet godkjent.

LIK-ledelse

Massivt jubelbrøl på Jordal da VIF reddet unna også siste dropp i egen sone og blokkerte Lillehammers aller siste sjanse. Presset var stort ettersom Morten Ask pådro seg en ny utvisning i tillegg til at Lillehammer tok ut keeperen. Men VIF holdt unna det trøkket også.

Før det fulgte lagene hverandre hele veien. Joakim A. Eidsæther sendte gjestene i ledelsen i overtall etter drøye åtte minutter, men et VIF-lag som slet med å skape store sjanser, fikk inn utligningen før første periode var ute. Jonas Oppøyen sørget for det.

Spilleren som ble kåret til Vålerengas beste, Andreas Frisk, sørget for den eneste scoringen i midtperioden på pasning fra Jørgen Karterud.

De to første periodene endte med lik skuddstatistikk, 10-8 til Vålerenga i begge. Ingen enveiskjøring altså.

Siste perioden ble en stillingskrig med enda fattigere skuddstatistikk: 6-5. Men det handlet om å mobilisere krefter. Igjen var både marginene og lagdisiplinen med Vålerenga da de klarte å presse denne kampen i sin favør også. Dette var ingen festforestilling. Men tre poeng på en vanskelig arbeidsdag.

Dette var siste hjemmekampen før jul, men ny bortekamp venter igjen til helgen før det blir landslagspause og kort juleferie. Og Espen Knutsen har sine ord i behold:

– Er vi skjerpet og unngår skader, kan vi slå alle lag i denne ligaen.

Og akkurat nå gjør de det.

Stavanger slo Storhamar

Storhamar gikk på et nytt nederlag mot forrige sesongs finalemotstander Stavanger. Denne gangen vant Oilers med 5-2 i Hamar OL-amfi.

– Vi vinner duellene og da kan vi kontrollere i 3. periode, sa Stavanger-trener Petter Thoresen til TV 2.

Storhamar fikk en pangstart da veteranen Eirik Skadsdammen overlistet Henrik Holm etter bare 1.26 minutter. På grunn av et par dårlige kamper fra Storhamar side var det bare litt over 3600 tilskuere hjemme i «fjøset».

Det tok Stavanger litt tid å komme inn i kampen igjen, men da de første klarte det snudde de kampen på litt over fire minutter.

Mathias Trettenes utlignet til 1-1 etter rundt ti minutter, og etter det løsnet det ordentlig for Petter Thoresens gutter. Petter Røste Fossen og Henrik Medhus gjorde hvert sitt mål til 3-1, og serielederen hadde koblet grepet om kampen.

Bedre ble det ikke for Alexander Smirnovs menn at Trettenes gjorde 4-1 på straffe like før 1. perioden var over. Dermed kunne Stavanger kontrollere inn tre poeng, og trygget sin serieledelse. Storhamar-laget sakket ytterligere akterut i kampen om å komme blant de fire beste.

Jacob Berglund reduserte i midtperioden, men nærmere flere scoringer kom ikke hjemmelaget Isteden utnyttet Phillipe Cornet et overtallsspill mot slutten av kampen til å gjøre 5-2. (NTB)

Eliteserien ishockey torsdag, 24. runde:

Vålerenga – Lillehammer 3-2 (1-1, 1-0, 1-1)

Jordal amfi: 2862 tilskuere.

1. periode: 0-1 (8.12) Joakim A. Eidsæther (Stein Tore Bakken, Kristoffer Jonsson), 1-1 (16.30) Jonas Oppøyen (Mathias Trygg, Brede F. Csiszar).

2. periode: 2-1 (28.19) Andreas Frisk (Jørgen Karterud, Tobias Lindström).

3. periode: 2-2 (56.24) Bakken (Jonsson, Dag Morten Wehn), 3-2 (59.42) Filip Gunnarsson (Csiszar, Frisk).

Dommere: Tommy Søstumoen, Storhamar og Petter Hegle, Holmen. Utvisninger: Vålerenga 6 x 2 min. Lillehammer 6 x 2 min.

Frisk Asker – Sparta Sarpsborg 3-4 (3-2, 0-0, 0-2)

Askerhallen: 979 tilskuere

1. periode: 0-1 (1.11) Eirik Børresen (Dion Knelsen, Patrick Eriksson), 1-1 (3.11) Connor Gaarder (Marshall Everson), 2-1 (13.09) Oskar Nilsson (Nicolay E. Andresen), 2-2 (16.42) Børresen (Gaelan Patterson, Knelsen), 3-2 (18.37) Mathias Baar (Nilsson, Everson).

3. periode: 3-3 (42.30) Patterson (Eriksson, Eriksson), 3-4 (56.54) Knelsen (Marius Hagberg).

Dommere: Roy Stian Hansen, Storhamar og Tor Olav Johnsen, Manglerud Star. Utvisninger: Frisk Asker 3 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff), Sparta Sarpsborg 1 x 2 min. og 1 x 5 min. (matchstraff).

Kongsvinger – Stjernen 3-5 (1-2, 1-2, 1-1)

Kongsvinger ishall: 550 tilskuere

1. periode: 0-1 (2.51) David Hallström (Michael Colavecchia, Niklas Bröms), 1-1 (5.03) Patrik Wikstrand (Sean-Michel Sunnqvist), 1-2 (11.15) Marcus Bjørsland (Lasse Fjeldstad).

2. periode: 2-2 (29.30) Sebastian Benker (Tom Mäkitalo, Jesper Mattson), 2-3 (34) Curtis Gedig (Hallström, Carl Christian Tønseth), 2-4 (36.19) Gedig (Andreas Heier, Rasmus Ericsson).

3. periode: 3-4 (45.49) Victor Zetterberg (Linus Olsson, Wikstrand), 3-5 (59.43) Hallström.

Dommere: Stian Halm, Furuset og Thomas Tysland, Jutul. Utvisninger: Kongsvingerr 5 x 2 min. og 1 x 10 min. Stjernen 3 x 2 min.

Lørenskog – Manglerud Star 4-3 (2-2, 2-1, 0-0)

Lørenskog ishall: 970 tilskuere

1. periode: 1-0 (0.51) Tony Romano (Jonathan Zaar), 2-0 (18.47) Robin Dahlstrøm (Nathan Lognpre, Romano), 2-1 (19.09) Jesper Hoel (Rasmus Ahlholm, Marius Trygg), 2-2 (19.55) Michael Stenersen (Kjetil Martinsen, Eirik Salsten).

2. periode: 2-3 (23.46) Salsten (Martinsen, Stenersen), 3-3 (31.43) Joachim Sundelius (Zaar, Lognpre), 4-3 (38.30) Sundelius (Alexander Larsson, Steffen Thoresen).

Dommere: Lars-Arve Kronborg, Lillehammer og Christian Persson, Ski. Utvisninger: Lørenskog 8 x 2 min. Manglerud Star 6 x 2 min. 1 x 5 min. (matchstraff) og 1 x 10 min.

Storhamar – Stavanger 2-5 (1-4, 1-0, 0-1)

Hamar OL-amfi: 3664 tilskuere

1. periode: 1-0 (1.26) Eirik Skadsdammen (Mikael Zettergren, Jacob Berglund), 1-1 (10.04) Mathias Trettenes (Nick Bruneteau, Josh Soares), 1-2 (12.45) Petter Røste Fossen (Dan Kissel, Dennis L. Sveum), 1-3 (14.22) Henrik Medhus (Andy Sertich, Christian Dahl-Andersen), 1-4 (19.49) Trettenes (straffe).

2. periode: 2-4 (34.04) Berglund (Zettergren, Skadsdammen).

3. periode: 2-5 (58.50) Philippe Cornet (Dahl-Andersen, Sveum).

Dommere: Ole Stian Hansen, Lillehammer og Robert Hallin, Jordal. Utvisninger: Storhamar 4 x 2 min. Stavanger 4 x 2 min.