Sport

Fikk løft som toppspiller i Godset

Adam Larsen Kwarasey startet som utespiller i VIF. I Godset ble han toppkeeper. Som VIF nå nyter godt av.

VALLE (Dagsavisen): – Ja, det er ingen tvil om at det var i Strømsgodset jeg fikk det løftet og den tilliten jeg trengte for å etablere meg som keeper på øverste nivå, sier Kwarasey Larsen til Dagsavisen.

Les også: Deila: – Gode lag reiser seg fort

Mot Strømsgodset

Lørdag kveld kommer nettopp Strømsgodset til Intility arena for aller første gang.

Vålerengas keeper håper de får en het velkomst.

– Hvem var viktigst for deg i Godset?

– Det er jo gjerne enkeltpersoner som er viktigere enn klubben i en slik utvikling. I Drammen var det keepertrener Thomas Andre Ødegaard som lærte meg mye. Og med Ronny (Deila) som hovedtrener var det en veldig lærerik tid, sier Kwarasey Larsen etter torsdagens VIF-trening i øsregn på Valle.

Rundt ham vrimler det av tidligere Godset-navn. Det er spesielt at både trener (Ronny Deila), assistenttrener (Haakon Lunov), sportssjef (Jørgen Ingebrigtsen), personlig utvikler (Mette Rosseland)  og daglig leder (Erik Espeseth) alle kommer fra Strømsgodset. Det manger bare å hente Jostein Flo også. På den annen side har dagens Godset-trener Tor Ole Skullerud solid bakgrunn i Vålerenga.

Larsen Kwarasey synes ikke det er så rart.

– Ronny vet hvem han jobber godt sammen med og setter sammen sitt team, sier han.

Thomas Andre Ødegaard, derimot, er ikke lenger i nen av klubbene, men er nå på Oslos vestkant, som hovedtrener i Lyn i 3. divisjon.

Les også: Hvis noen var i tvil: Vålerenga mener alvor

Startet som utespiller

VIFs førstekeeper er ekte Oslogutt og han kom til Vålerenga fra Trosterud som utespiller da han var guttespiller. Det kan ha betydning for at han er trygg med ballen i beina.

– Ja, jeg spilte på midtbanen, både sentralt og på kant så jeg fikk et godt overblikk, sier han om starten av karrieren. Han kunne fortsatt som det, men fikk sansen av å stå i mål også.

– Sesongstarten til VIF sett fra ditt ståsted?

– Lørdag kveld kan den se veldig bra ut. Vi har variert i prestasjonen, men jeg tror vi lærte veldig mye av kampen i Sarpsborg (tap 0-3). Vi må bli mer stabile og vet hva vi har kapasitet til, sier han.

Ut fra torsdagens trening så det ut som forsvarsfireren foran ham blir den samme som sist. Fredag får spillerne fri for å få et pusterom før laget samles til lett trening lørdag og kamp samme kveld.

Larsen Kwarasey har lite å gjøre med Strømsgodset lenger, men det var der han første gang ble seriemester i 2013. Og det var der han ble toppspiller, som senere sendte ham videre til USA før Rosenborg hentet ham i 2016-sesongen.

Nå er han der han bokstavelig talt føler seg mest hjemme og der han vil avslutte karrieren med å vinne noe med Vålerenga.

Les også: Deila vil ha mer kynisme i Vålerenga

Navn: Adam Larsen Kwarasey.
Født: 12. desember 1987.
Nasjonalitet: Ghana.
Trosterud og Vålerenga som barndsomsklubber.
Strømsgodset (2007-2014).
Portland Timbers (2015-16)
Rosenborg (2016-17)
Brøndby (2017)
Vålerenga 2017 - )
Seriemester med Strømsgodset i 2013.

Mer fra Dagsavisen